Okategoriserade

Min vecka – skrivardagboken – Hur har din vecka varit?

Min vecka – skrivardagboken – Hur har din vecka varit?

Måndagen den 31 augusti, tisdagen den 1 september och onsdagen den 2 september

Jag går tillbaka … till den 31 augusti.

På måndagarna förbereder jag filmer och bilagor som ska upp i onlinekursernas plattformar. Framförallt har den nya onlinekursen ”Skriva spänning” fokus. En omfattande kurs på 35 veckor där vi nu är på vecka 5.

Måndagen den 31 augusti jobbade jag en del med kursen. Samtidigt – eftersom jag lovat och bestämt mig för att tillsammans med deltagarna också skriva en spänningsroman – skapade jag karaktärerna till min nya roman med arbetsnamnet Nils Kalv.

Många deltagare till mina onlinekurser och jag la en del tid på att administrera upp dessa, fakturera och skapa förutsättningar för dem.

Jag skrev även lite i min reseskildring om Kina och avslutade ett korrekturläsnings- och sättningsjobb åt en av mina klienter.

På tisdagen besvarade jag hundratals mail från deltagarna och förberedelserna för Skriva spännings-kursen fortsatte. Det blev extra stressigt så jag var tvungen att avboka ett webinar i Skrivar-cirkeln i Malmö. Synd! Jag gillar verkligen möjligheten att vi testläser och ger varandra feedback. Nu har vi även beslutat att jobba utifrån ”Heta stolen” på våra webinar.  Men nöden har ingen lag … Jag var helt enkelt tvungen att avboka.

På onsdagen fortsatte redigeringsarbetet med boken ”Börja skriva framgångsRIKT” som förhoppningsvis ska gå till förlaget inom kort. Gissa om jag hoppas på ett avtal?

Sen var jag helt slut och åkte till golfbanan för att spela en liten runda med min golfkompis. Behövde både motion och frisk luft. På kvällen var det spanskkurs som det är på onsdagarna via en sluten FB-grupp. Där la jag ut veckans övning i form av en inspelad film. Hade inte möjlighet att närvara i realtid, men hade pluggat under veckan i deras onlineplattform.

Torsdagen den 3 september

Den här torsdagen vällde nya deltagare in. Jag fick lägga tiden på administration och igångsättning av dem genom att bygga upp licenser, samtala i telefon med deltagare osv. Tre nya kurser startade; Skapa professionella webbsidor, Börja skriva framgångsRIKT och Nålsögat (som handlar om att stänga tankar för att utesluta stress).

Dessutom hade vi webinar i onlinekursen ”Skriva spänning”. Underbart med alla deltagarna och aktiviteten som börjar flöda i gruppen. I detta avsnitt diskuterade vi synopsis som är en viktig punkt för de som vill skriva spänning.

Lite mer redigering av min bok ”Börja skriva framgångsRIKT” hann jag också med, under dagen.

Fredagen den 4 september

Bakgrundsfotot den här dagen i datorn var denna välkända bro i Budapest vilket fick mig att minnas min resa dit för några år sedan. Budapest är en fantastisk stad. Egentligen två städer i en; Buda och Pest. Tanken på den resan fick mig att börja längta efter att resa igen.

Redigeringsarbetet med min fackbok fortsatte. På fredagarna svarar jag på deltagarnas mail och frågor samt förbereder och skickar ut mail till alla deltagare som har kurser veckan därpå. Tyvärr fick vi några tekniska problem i plattformen (som annars är en av världens säkraste) och mycket tid gick åt till att hjälpa några deltagare och ge dem manuella övningar eftersom de i kursen ”Planera ditt skrivande” inte kom åt dessa.

Jag klippte även filmen från webinariet i kursen ”Skriva spänning”, något som tar många timmar varje vecka.

Sedan var det dags för Rotary-möte. Tack och lov kunde jag – via kamera och livefilm – följa mötet hemifrån. Skönt i dessa tider.

Det blev även storhandling på eftermiddagen innan allt folk dyker upp i affären. Vill fortfarande inte utsätta mig för smittorisken.

Men, som sagt, mycket arbete, långt ut på fredagskvällen.

Lördagen den 5 september och söndagen den 6 september

Det blev jobb även på lördagen och söndagen. Som egen företagare är inte ens helgerna lediga.

Så det blev till att göra klart korrekturläsning och sättning till en klient. PowerPoint-presentationen till kursen ”Skriva spänning” skulle fixas med alla bilder etc, och jag hade en del fakturering.

MEN … egentligen skulle jag varit i Malmö och träffat gruppen för Urban Sketching (som jag är medlem i). Vi tecknar gatumiljöer tillsammans. Jag bestämde mig dock för att inte delta live. Rädd för smittorisken. Den här gången skulle vi träffas på Södervärn. Men jag valde i stället att åka ut en sväng till Svedala och teckna några byggnader där. Så det blev några bilder med akvarellfärger i all hast. Här kan du se småskolan i Svedala och baksidan av Åbjörn Anderssons (dvs Sandviken). Mitt fokus blev att teckna fort.

  

Underbar avkoppling. Tyvärr hade jag för tunt papper med mig så det blev lite ”buligt”.

På söndagen avslutade jag äntligen redigeringsarbetet för min fackbok ”Börja skriva framgångsRIKT” som är på 388 sidor i storpocketformat. Med ett djupt andetag kunde jag skicka iväg manuset till förlaget. Så nu håller jag tummarna. Här kan du se lite av innehållet i boken.

Jag är mycket nöjd med den här veckan. Låt oss se vad nästa har i beredskap.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)