Okategoriserade

Jag ska bara … (veckans effektivitetstips)

Jag ska bara … (veckans effektivitetstips)

Har du tänkt på hur många gånger du hoppas att du ska hinna med något – utan att lyckas? Kanske har du som jag, en massa böcker och tidningar som du vill hinna läsa. Kanske har du massor med saker som du faktiskt skulle vilja hinna göra, innan det är för sent. Men det finns hopp. Jag har arbetat med effektivitet i 30 år och jag vet verkligen vad som fungerar.

Genom att förändra dina vanor, kan du lyckas med en hel del. Jag lovar.

Men du kan INTE fortsätta på samma sätt som tidigare. Om du gör som du alltid har gjort, får du samma resultat. Och det var inte det du villa ha, eller hur?

Det finns många som utger sig för att vara effektivitetskonsulter och kunniga inom området, men tyvärr är de lätta att genomskåda när man, som jag, har jobbat med detta i massor med år.

Jag har skrivit flera böcker i ämnet. Och det kommer ytterligare en med massor med tips. Den har jag döpt till ”Du kan aldrig äta en hel elefant”.

Allt handlar nämligen om tre saker:

  1. Medvetenhet om VAD du vill och HUR du tar beslutet
  2. Planering för att NÅ det som du vill
  3. Struktur för att hjälpa hjärnan

Dagarna flyter på. Ambitionen är kanske att hinna med allt som är kul. Hur ska du göra?

Till en början behöver vi vara överens om att du inte kommer att hinna med allt. Du måste prioritera. Vilka uppgifter vill du slutföra? Vad vill du ägna dig åt som ger dig glädje i livet? Kan du varva sådant som är svårt, tråkigt, lätt och kul? Hur ska du göra för att uppleva stimulans i vardagen?

Vill du ha några svar? Följ då mina blogginlägg i ämnet. Och allra först, sluta tänk eller säg ”jag ska bara …”.

Välkommen!

Monica Ivesköld

Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)