Veckans effektivitetstips – minska stressen

Veckans effektivitetstips – minska stressen

Att lägga tungan bakom framtänderna är viktigt för att slappna av i käken och därmed minska stressen.

Chi Neng Qigong

Detta är en oerhört viktig punkt för alla som utövar Chi Neng Qigong (vilket jag är certifierad handledare i). I slutet av tungspetsen sitter nämligen en av våra slutpunkter för en av meridianerna (nervbanorna).

Behåll tungan där vid utandningen. Du märker kanske att du inte kan stänga munnen helt – om den ska vara avslappnad? Tillåt munnen att vara lite öppen. Genom att hålla tungan där, slappnar du av i musklerna i ansiktet och kring munnen. Dessa muskler spänner du annars när du stressar.

Tapping (knackning)

En annan fantastisk metod för stress är Tapping, eller knackning, som den också kallas.

Enligt forskningen frigör hjärnan då mer dopamin vilket hjälper dig öka kreativiteten. Tapping utnyttjar dina akupunkter.

Onlinekurser

I två av mina onlinekurser, dels Nålsögat och dels Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong, lär jag ut hur du kan bli mer avslappnad och minska stressen.

I Nålsögat får du tipsen som inte finns någon annanstans i Sverige. Jag har nämligen – som den enda behörige här – fått tillstånd att “försvenska” denna metod som kommer från Kina. Detta har jag jobbat med i många år. 

Under 8 veckor lär jag dig stänga tankar som skapar stress. Det förutsätter givetvis att du verkligen vill stänga dina tankar. Och det går. Om du byter ut dem mot kroppsmedvetenhet i en speciell metodik, kan du lära kroppen att minnas andra saker när stressen kommer krypande.

I Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong som varar i 10 veckor får du dels lära dig Qigong, dels en massa andra användbara metoder, bland annat tapping (knackning). Du får lära dig mindfulness och en hel del andra spännande tekniker för avslappning som gör att du kan må gott.

Själv är jag reumatiker men äter ingen medicin. Jag fick min diagnos 2006 och gick på cellgifter till 2009 då jag drabbades av en gallblåseinflammation som spred sig till bukspottskörteln. Läkarna trodde inte att jag skulle överleva. Sedan dess vägrar jag cellgift. Jag skulle inte kunna överleva utan dessa fantastiska metoder och utövar Qigong varje dag.

Vill du veta mer, klicka på länkarna nedan. Då kommer du till mina sidor som handlar om dessa båda onlinekurser. Via sidan kan du klicka dig vidare ifall du vill beställa kursen.

Onlinekursen Mentala vitaminkickar med Chi Neng Qigong

Onlinekursen Nålsögat

Varmt välkommen till en värld där du mår bra och minskar stressen!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

 

 

 

Lämna ett svar