Skip to content
Okategoriserade

Filmrecension Enola Holmes

Filmrecension Enola Holmes

En ganska löjlig introduktion till filmen, tyckte jag. Men jag bestämde mig för att fortsätta titta. Bra, för den blev bättre allteftersom tiden led.

Filmen påstås vara en av de största filmerna på Netflix genom tiderna. Men jag undrar … Förstår egentligen inte hur den kan ha blivit det. För storyn är ganska tunn även om intrigen är kraftfull med en moder som försvinner och en dotter, syster till Sherlock Holmes och med liknande förmågor, klarar sig utmärkt på egen hand. Ungefär som ett slags Pippi Långstrump.

Här är lite av storyn:

Enola Holmes är det yngsta syskonet i den berömda Holmes-familjen. Hon är extremt intelligent, observant och insiktsfull och trotsar de sociala normerna för tidens kvinnor. Hennes mamma, Eudoria, har lärt henne allt från schack till jujitsu och uppmuntrat henne att vara en viljestark och självständig tänkande ung kvinna.

På dagen för hennes sextonde födelsedag vaknar Enola och upptäcker att hennes mamma har försvunnit och bara lämnat kvar några födelsedagspresenter. Enola rusar till tågstationen för att träffa bröderna, Mycroft och Sherlock, som först inte känner igen henne. Sherlock tycker att hon är en intelligent tjej, medan Mycroft tycker att hon är besvärlig. Som hennes vårdnadshavare har Mycroft för avsikt att skicka iväg henne till en avslutande skola som drivs av fröken Harrison. Blommorna som hennes mor lämnade kvar avslöjar hemliga meddelanden och leder till dolda pengar, som Enola använder för att fly, förklädd till pojke. På tåget möter hon den unga viscount Tewkesbury, gömd i en resväska. Hon varnar honom för att en man i en brun bowlerhatt (som heter Linthorn) är på tåget och letar efter honom. De hoppar av tåget i farten och flyr. När de kommer till London skiljs deras vägar.

Här kan du titta på den officiella trailern för filmen:

Jag ger den här filmen 2 av 5 pennor.

Monica

One comment on “Filmrecension Enola Holmes”

  1. Hi there! I just wish to give a huge thumbs up for the good info you could have here on this post. I might be coming again to your blog for more soon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *