Okategoriserade

Veckodagboken vecka 40-42

Veckodagboken vecka 40-42

Vecka 40 – de bästa sakerna

En summering för vecka 40:

1) Jag har ätit bra mat. Testat några nya recept och hittat både de som var med få points och de som var betydligt “dyrare”.

2) Har spelat golf flera gånger, trots att damtävlingarna är avslutade. Dessutom gjorde jag en härlig utfärd tillsammans med goda vänner till Skanörs hamn, vilken avslutades med en härlig lunch på Falsterbo kursgård (bestående av bakad potatis med kyckling i curry). Var även på sjukgymnastik och fick ett antal nya rörelser för att förbättra rörligheten (är reumatiker) samt försöka komma tillrätta med min onda rygg. Dessa övningar gör att jag därmed ökar min aktivitet per vecka.

3) Jag har haft fokus på tre saker för mitt mindset; dels skriver jag en deckare (som faktiskt gör att jag har svårt att sova emellanåt eftersom karaktärerna i den lever sitt eget liv), ha ha, dels har jag fokus på mitt måleri. Går en större utbildning i Vedic Art. Och slutligen pluggade jag spanska, vilket ger mig möjligheter till ökad kommunikation med spanjorerna när jag åter får resa ner dit.

Veckodagboken vecka 41

Fredagen den 9 oktober

Det här är Mumbo, Malawi (Afrika). Den här tropiska ön som ligger i Lake Malawi National Park är bara 1 kvadratkilometer i diameter. Eftersom det inte finns några bofasta på ön är den öde och orörd.

Jag har endast varit i norra Afrika, en resa som var en mardröm. Tunisien närmare bestämt. Om den platsen kan jag skriva en hel bok.

Idag har jag förberett ett nytt avsnitt för onlinekursen ”Skriva spänning” i vilket jag även mer detaljerat går igenom den dramaturgiska bågen. Även en del budgettekniska uppföljningar har jag ägnat mig åt, dvs inkomna betalningar av fakturor mm.

Rotarymötet med föreläsning om Bovieran var mycket intressant. Här vill jag bo. Till våren ska de börja sälja lägenheterna. Vi fick även veta att det nu endast finns 140 fall av polio kvar i världen. Dessa finns i Afganistan och Pakistan. Afrika har blivit av med all polio. Strålande information! Här är en bild som visar innergården i Bovieran.

Barnbarnet Axel ringde. De hade hittat 3 kattungar som de tagit hand om. Vi bestämde att köra till tippen med pappkartonger och sedan hastigt hälsa på för att titta på katterna. Vilka ljuvliga varelser.

Resten av dagen blev det kallelser och korrespondens med mina deltagare i alla de onlinekurser som är igång för närvarande. Otroligt mycket e-post. Dessutom hade jag många förstudier att ta hand om och analysera samt några utvärderingar på kurserna. När klockan var över sex på fredagskvällen beslutade jag mig för att stänga kontoret och fira helg.

Lördag och söndag 10-11 oktober

Detta är St Mary Lake, Montana, USA. Här finns älg, något som vi har gott om i Sverige. Jag har inte besökt denna plats. I USA har jag varit i New York-området och i San Fransisco.

Lördag 10e

Förmiddagen ägnade jag åt att tömma tomflaskor och burkar på ICA. Hade massor med mig som jag sparat i garaget. Och fler finns det. Sedan blev det skrivande på eftermiddagen.

Veckans tre bästa upplevelser

1) Mat: Lagade en underbar kycklinggryta där jag valde receptet Chicken Korma som underlag. Maken äter helst inte kyckling men han höll med om att jag lagat en av de godaste såser på länge.

2) Motion: Har börjat träna lite rörelser varje morgon innan och i anslutning till uppstigning. De tar ca 5 minuter och gör mig oerhört mycket mer rörlig än tidigare.

3) Mindset: Försöker tänka två (2) år framåt och visualisera hur det blir när vi ska flytta från vårt hus. Det har hjälpt mig komma igång med utrensning av garaget. Igår ex vis körde jag 15 stora papperskassar med tomflaskor och burkar till pantning, vilket i sig gav oplanerade inkomster för veckoinköpen (vinna-vinna-situation).

Söndag 11e

Den här söndagen började med administration. Jobb trots helgdag. Sedan ägnade jag mesta tiden åt att skriva. Jag skrev små scener, några dikter och kapitel 4 i min spänningsroman (med arbetsnamnet Nils Kalv).

Lite tid ägnade jag även åt egen utbildning. Upptäckte nämligen att delar av de onlinekurser jag tidigare gått (och som jag dokumenterat), hade försvunnit i samband med alla de datorkraschar jag har haft under våren. Jag letade förlag för fackböcker. Behöver skicka min nya bok till fler förlag, tror jag. Avslutningsvis förberedda jag onlinekursen ”Skriva spänning” under några timmar.

Måndag 12 oktober

Den här borgen – Kaliakra-borgen, Bulgarien – finns belägen på en klippa vid Svarta havet. Jag har aldrig varit i Bulgarien men tilltalas av ruinen. I borgen finns många guld- och silverföremål från 1300-talet. Blir så nyfiken! Tänk att få besöka och titta. Bilden passade mig bra att ha eftersom den här dagen var lagom kaotisk, som ett bataljon-slag i kriget. Dessutom får den symbolisera att jag köpt akrylfärger i silver, guld och koppar. Färger som jag ska experimentera med i helgen.

Sjukhusbesök under förmiddagen. Sedan var jag bara tvungen att läsa ut romanen Helgonet av Carin Gerhardsen, en mycket bra skriven spänningsdeckare (bokrecension finns på www.monicaiveskold.se på måndag). Just nu analyserar jag alla deckare eftersom jag därmed kan lära ut mer om hur dessa ska skrivas i min nya onlinekurs. Resten av dagen ägnades åt jobbet. Och på kvällen var det dags för den skrivarkurs jag för närvarande anmält mig till.

Tisdagen den 13 oktober

En stökig tisdag när ingenting funkade. Och sen – helt plötsligt – föll alla bitarna på plats. Mycket administration. Rena sirapen. Kom inte loss med det som jag egentligen hade planerat in. Valde till slut att ägna dagen åt att skapa blogginlägg i mängder. Dessa schemalade jag och passade även på att rensa skräpmappen i e-posten. Kontakter med försäkringsbolag angående trasiga glasögon. Fick ringa Spanien och optikern där för att få kvitton på glasögonen. Det var inte mina utan makens. Beställde böcker till mina deltagare som de fick köpa till rabatterat pris.

Skulle ha deltagit i ett intressant webinar men tekniken funkade inte. Efter tjugo minuter gav jag upp. Nu hoppas jag att det blir en repris av detta intressanta webinar, längre fram.

Onsdagen den 14 oktober

Det där med att skriva cliffhangers … Något som jag tänker på varje dag, som författare. Den här klippan heter Umbrella Rock och finns i Ghana. Den här dagen måste jag dels ägna åt hushållsarbete, dels har jag bestämt mig för att spela några hål golf. Kanske är det sista dagen jag kan spela. Det är sol idag men kallt.

Torsdagen den 15 oktober

Idag blev det mycket administration och även en del blogginlägg. Jag passade på att beställa julkorten. Tro det eller ej, men det är inte mer än 10 veckor kvar till jul. Och jag vill inte ha någon julstress.

En del förberedelstid inför webinariet för pilotgruppen ”Skriva spänning” avsnitt 8, blev det. Sedan var det dags för den härliga stunden med alla mina deltagare i denna kurs. Idag tipsade jag om den dramatiska kurvan.

Själv har jag – precis som deltagarna nu ska göra – skrivit kapitel 4 i min roman.

Fredagen den 16 oktober

Stressig dag. Många administrativa uppgifter. Alla deltagare skulle ha information om kommande avsnitt i de onlinekurser som de går just nu. Lite tekniska problem som åtgärdades. Stor del av tiden la jag på att klippa filmen från senaste webinariet för onlinedeltagarna i ”Skriva spänning”. Dessutom många timmars förberedelse för kommande avsnitt i just den kursen.

Lördagen den 17 oktober

Slott i Litauen. Där har jag aldrig varit, men bilden tilltalar mig. Speciellt som jag just nu målar hav och speglingar.

Vedic Art-utbildning steg 3. Nu börjar några av mina bilder bli klara. Mycket laborerande med olika bakgrunder, ny teknik, nyinköpta färger och pennor. Föreläsningar via webinar i Vedic Art-kursen (som jag går) sker med jämna mellanrum den här helgen. Mellan varven målar jag, testar ny teknik och provar de nyinköpta material som jag har fått hem. Det är akrylpennor med bred spets, guld/silver/koppar-färger, minirollers, trälim för collage och mycket annat. Jag hoppar mellan att skapa nytt och färdigställa befintliga bilder. Har dessutom fokus på att börja måla julkort (min egen idé).

Söndagen 18 oktober

Geparden här på bilden påminner om min älskade katt Charlie som gick bort för några år sedan. Längtar efter katter igen, men har bestämt mig. Det får vänta, trots att dottern just nu tagit hand om tre underbara övergivna varelser, varav en randig som skulle kunna passa.

Idag är det slutet på Vedic Art-kursen med de sista principerna. Egentligen inget nytt för mig. Jag har målat och levt utifrån dem i många, många år. Det som var kul idag var att jag tillät mig bli ett litet barn på nytt med mycket kladd. Färdigställde några målningar som jag blev nöjd med. Började måla större julkort som jag tänker skicka till speciellt utvalda personer. Fem stycken kort blev klara. Påbörjade även en ny bild där jag lät mitt inre leva ut fullständigt. En bild som jag skapade med kniv. Mycket intressant! Utvecklingen i mitt skapande har definitivt gått framåt. Från att vara logisk och skapa tjusiga objekt, har jag nu tillåtit mig att plocka i mitt eget inre och få lov att göra fultavlor. Så roligt!

Här kan du se några av de bilder som jag färdigställde.

Veckans bra saker

Här kommer mina tre bra saker från denna veckan.

1) Mat. Jag har tillagat några nya goda rätter. En del WW-recept har jag provat men också skapat egna nya rätter som jag bloggar om. De mest populära den här veckan var en kycklingrätt med en vidunderlig sås (som även maken gillade, trots att han inte gillar kyckling), en fläskfilégryta som jag lagade och slutligen en potatis- och skinkgratäng som gick fort och blev helt underbar.

2) Motion. Spelade förmodligen den sista golfrundan för året. Det börjar bli alltför kallt nu för mig med reumatism. Men ljuvligt var det, om än blåsigt. För att kompensera har jag därför börjat med några nya gymnastiska övningar varje morgon. På så sätt blir det fler rörelser och mer motion – ifall jag inte kan spela golf något mer i år.

3) Mindset. Jag har gått avslutningen (del 3) i Vedic Art-onlinekursen för måleri. Vedic Arts principer är något som jag levt utifrån i många, många år. Det som var befriande för mig, i samband med kursen, var att jag kunde plocka fram barnet inom mig. Tillåta mig att få kladda, skapa “ful-tavlor” och att få utvecklas i min kreativitet. Just nu skriver jag mycket. Har påbörjat en ny roman med arbetsnamnet “Nils Kalv” och skickat min fackbok “Börja skriva framgångsRIKT” till ett antal förlag. Redigerar även en barnbok “Axel och sjöodjuret” som snart ska iväg till förlag.

En mycket givande vecka!

Vid pennan

Monica