Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

A dog’s journey – veckans filmtips

A dog’s journey – veckans filmtips

Åh vilken underbar film. Det var med både skratt och gråt som jag tog del av denna underbara upplevelse.

Som du kanske vet, tittar jag sällan på TV, förutom på helgerna då det blir film eller någon serie. Och – sen ser jag en eller ett par avsnitt av några återkommande serier varje kväll strax innan sänggåendet.

A dog’s journey är en amerikansk komedi-drama-film regisserad från 2019 av Gail Mancuso. Storyn är  skriven av W. Bruce Cameron, Cathryn Michon, Maya Forbes, och Wally Wolodarsky.

Filmen är baserad på 2012-års roman med samma namn av.

Filmens stjärnor Josh Gad, Dennis Quaid, Marg Helgenberger, Betty Gilpin, Kathryn Prescott, och Henry Lau.

Här kan du kika lite på denna underbara juvel:

Bailey (med röst av Josh Gad), är en äldre St Bernard/Australian Shepherd-hund som bor med sin ägare Ethan (Quaid) och hans fru Hannah Helgenberger), samt deras 2-åriga barnbarn Clarity Juni “kallad CJ” (spelad av Emma Volk) och hennes mamma Gloria (spelad av Gilpin). Bailey, som kommunicerar med publiken via tankar, har en förkärlek för CJ.

Gloria är en inkompetent mor som hatar hundar, har stor misstro mot sin döde make Henrys föräldrar (Hannah och Ethan) och med ambition för en sångkarriär. Bailey dör.

Nio år senare, får vi möta Bailey som har reinkarnerats. Hon är nu en kvinnlig beagle med namnet Molly. I en stor kull finns nu endast Molly och hennes bror Rocky kvar. En ung pojke, Trent (Ian Chen), och hans familj tar hand om Rocky. Tillsammans med honom finns en ung flicka som hon känner igen. Det är CJ, nu 11 år gammal (spelas av Abby Ryder Forston). Molly, minns löftet hon gav till Ethan, när hon var Bailey. Hon springer till C.J. som tar med Molly hem och gömmer henne.

Gloria upptäcker så småningom Molly och blir arg på CJ. CJ övertalar sin mamma att låta henne hålla hunden med tanke på hur försummad hon känner sig – speciellt när modern är ute och festar varje kväll.

CJ och Molly blir bästa vänner tillsammans med Trent och Rocky.

CJ, nu en tonåring (spelad av Prescott), avslöjar för Trent (spelad av Lau) att hon vill hoppa av gymnasiet och flytta till New York. Hon tänker försörja sig med sin fars försäkring och skapa en karriär inom musiken.

Efter en fest, skiljs Molly från C.J. men Trent hämtar Molly. C.J. (som blivit tagen av polisen i samband med en fest) döms till samhällstjänst på en anläggning som lär hundar hur man upptäcker cancer och Molly lär sig hur man signalerar när hon känner doften.

Molly dör men reinkarneras som en manlig Mastiff vid namn Big Dog, och bor med sin nya ägare, Joe, på en bensinstation. Han saknar C.J. En dag besöker C.J. besöker butiken. När Big Dog dör reinkarneras han återigen, denna gång som en Yorkshire Terrier heter Max.

Vi får följa fantastiska liv och filmen är underbar och hoppingivande.

Jag rekommenderar dig verkligen att titta på den. Den går på Viaplay samt Netflix.

Med en önskan om en njutbar TV-stund

Monica

Lämna ett svar

Till startsidan