Okategoriserade

Skrivardagboken vecka 48

Skrivardagboken vecka 48

Sista veckan i november. Nu börjar det verkligen hända saker. Detta var ännu en omtumlande vecka. Hur var din?

Och du, glöm inte följa min julkalender där du kan vinna fina priser på www.monicaiveskold.se. Idag lottar jag ut barnboken “Pojkarna Bus och de 3 nycklarna“. Gå till bloggen ovan och läs om hur du kan vinna den.

Måndagen den 23 november

Fairy Fall, Columbia River Gorge, Oregon, USA får symbolisera dagen. Miljön är föränderlig – precis som den här dagen. Kall men solig, när jag tog en promenad. Jag har aldrig varit i den här delen av USA.

Idag ägnade jag största delen åt att klippa filmen från min digitala release. Vilket härligt mysparty. Tack till alla som deltog och förgyllde min dag!

På lunchen blev det en promenad i kylan och sedan lite korsord för att få igång skallen.

Eftermiddagen ägnade jag åt telefonsamtal. Sedan fortsatte jag klippa filmen och avslutade med att skriva många sidor i min reseskildring från Kina. Jag har nu passerat 44.000 ord. Snart närmar jag mig målet.

Tisdagen den 24 november

Den här ön – Goat Island på Nya Zeeland – får symbolisera dagens arbete. Mestadelen av dagen har jag tillbringat med administrativa saker, att fixa med försäljning av min roman ”Porten till friheten” och annat som nästan fick mig att drunkna. Därav ön.

Dessutom fick vi äntligen hem vårt lock till SPAet. Vi har väntat på detta i närmare 8 månader. Började i april med att lägga en beställning till vår leverantör. Men något lock verkade aldrig komma. I september åkte vi därför till Bauhaus och gjorde en ny beställning hos dem. Locket dröjde igen. Det verkade helt hopplöst. Hade varit bättre med en egen ö. Jag fick inte bada – hur jag än gjorde. Vårt gamla lock hade tagit in vatten och gick inte att rubba. Men så igår, äntligen, fick vi hjälp av vår dotter och kärson som hämtade och fixade. Så nu ska det bara bytas vatten innan det blir klart med ett dopp.

På eftermiddagen åkte jag och veckohandlade. Människorna, i affären, bar munskydd – något som jag sällan tidigare har sett.

Sen unnade jag mig att titta på måleri-teknik i en kurs hos en av mina mentorer. Blev så sugen på att måla, så jag måste unna mig detta i helgen.

Webbsidan (www.monicaiveskold.se) måste byta tema så jag laborerade lite med den. Men tyvärr fick jag inte till något. Däremot lyckades jag skada sidan med en uppdatering av en plugin så den stoppade upp. Något jag måste åtgärda i morgon.

Resten av dagen blev det skrivande. Jag har nu passerat 46.000 ord. Härligt!

Onsdagen den 25 november

Dagen började som alltid med administration men idag fick jag även ta itu med min webbsida som hade stoppat på grund av en uppdatering som jag gjorde dagen innan.

Några offerter skickades ut till personer som hade frågat om allt från sättningskostnader till coachning.

Sen vad det dags att åka iväg på diverse ärenden, vilket jag även fick göra flera gånger denna dag. Det innebar att jag inte blev klar med mitt inplanerade jobb som alltid om onsdagarna är att skriva blogginlägg och inlägg i sociala medier. Men resten av dagen ägnade jag sedan åt detta. Många goda recept, filmer, bokrecensioner och annat la jag upp. Det kommer även en serie kring upphovsrätt för författare – så håll utkik.

Arbetsdagen avslutades med att jag tillagade en god köttröra som serverades på franskbröd. Recept utlovas.

Torsdagen den 26 november

Dagen började med att jag la upp samtliga övningar för de som fått min gratiskurs i Skrivar-sporren på facebook. Varje dag i nästan en vecka får de en liten utmaning som sedan innebär att de kan tävla med sin novell. Priset är en bok från mig.

Åh så roligt. Jag fick en härlig kommentar i Skrivar-sporren idag. “Jag vill TACKA Monica för att hon gett oss både inspiration och utmaningar! …” Tack @Yvonne Waern för de varma orden!

Uppskattningen sporrar mig vidare till att göra mer. 😉

Stora delar av dagen ägnades åt att packa och skicka böcker. Nu är boken Jul igen 2020  med en novell 1-24 december slutsåld. Även min roman börjar ta slut av de exemplar som jag har möjlighet att rabattera. Så roligt att den uppskattats.

Sedan la jag tid på att besvara en hel del inkomna mail från deltagare i mina kurser.

De sista förberedelserna för kvällens webinar i onlinekursen ”Skriva spänning” fixades, både vad gäller föreläsningen för själva webinariet och övningarna i plattformen.

Fler blogginlägg blev det och jag började även bygga upp en adventskalender för bloggen. Brukar bjuda på en dylik varje år. Så även i år.

Det blev dags att köra till Däckcenter och byta till vinterdäck och därefter fick jag ta en hastig lunch.

Sen fortsatte jag skapa blogginlägg och liknande och klockan 16 blev det dags för veckans webinar i ”Skriva spänning” således. Den här veckan fokuserade vid på kapitel 10, några övningar och diskuterade bland annat hur vi skapar tankstreck i dialog mm.

Lite mer skrivande blev det i min reseskildring för Nanowrimo. Dock inte så många ord den här dagen. Men jag närmar mig de 50.000 ord som är målet. Se nedan bild. Det är en ojämn skrivartakt i år.

Fredagen den 27 november

Vi har vackra solnedgångar här i Sverige men den här bilden är tagen i Perth i Australien. Jag har aldrig varit i Australien. Skulle gärna åka dit. Men inte nu i dessa tider.

Fredagar är handledardagar, dvs då kommunicerar jag med ALLA deltagare som ska ha ett nytt avsnitt i nästkommande vecka i någon av min 28 onlinekurser. Jag besvarar alla frågor och mail från deltagarna osv. Den här dagen startade jag dessutom några deltagare som ville hoppa på kurser i sista minuter samt fakturerade dem.

Jag skrev ett långt inlägg om Upphovsrätt som jag sedan delade upp för att bjuda på i en av mina bloggar.

På lunchen gjorde jag Chi Neng Qigong för det var för kallt för mig för att gå utanför dörren. Brrr! Sedan tittade jag på golfen på TV. Härliga bilder från Sydafrika.

Eftermiddagen gick åt till att dels fixa nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning” med fokus på dialog, dels till att klippa filmen från webinariet med deltagarna i samma kurs. Långt ut på kvällen höll jag på med detta. Det blev sen middag, således. Och avslutningsvis skrev jag lite i min reseskildring.

Lördagen den 28 november

Då var jag i mål för årets Nanowrimo. Jag passerade en bit över 53.000 ord idag. Sidorna i reseskildringen växer. Det kommer att bli en mer omfattande bok än vad jag tänkt mig från början.

På lunchen fastnade jag framför TVn och tittade på strålande golf.

Eftermiddagen ägnade jag åt att betala räkningar – absolut det tråkigaste jag vet. Ja det och bokföring. Belöningen blev att jag tittade på lite målartips på YouTube.

Filmen för onlinekursen ”Skriva spänning” avsnitt 14 innehåller följande spännande övningar och tips. Gjorde klart avsnittet och började förbereda nästa.

 

Söndagen den 29 november

Vandringsleder i Italien får symbolisera veckans promenader. Tyvärr har jag – de senaste dagarna – inte varit så flitig som jag tänkt. Det har varit kallt ute och jag har haft extremt mycket att göra. Alltså fick jag stanna inne och ägna mig åt min Chi Neng Qigong i stället.

Idag fixade jag handlingsplanen för att slippa julstress. En deltagare kan vinna denna – tävling i julkalendern den 1 december. Jag skrev även fler blogginlägg, trots att det var söndag.

Men sedan ägnade jag stora delar av dagen åt att titta på golfen från Sydafrika. Underbara djurbilder.

På eftermiddagen hade Seriefrämjandet en onlinekurs i att skriva dialog – framförallt för serieteckningar. Några små tips fick jag till livs.

Efter att ha beställt en del julklappar via internet (det går ju inte att vandra omkring i affärer än), ägnade jag många timmar åt att förbereda för onlinekurser ”Skriva spänning”. Sedan blev det skrivande eftersom Nanowrimo är slut i morgon.

Vid pennan

Monica