Okategoriserade

Skrivardagboken vecka 50 – bra sätt att få igång skrivarflödet

Skrivardagboken vecka 50 – bra sätt att få igång skrivarflödet

Måndagen den 7 december

Oj administration till tusen. Det blev, förutom mail, inlägg i sociala medier, recensioner, adventskalendrar mm. Strax efter lunchen blev det veckohandling eftersom det då är minst folk på ICA och apoteket. Sedan blev det en stunds avkoppling med korsord och böcker.

På eftermiddagen blev det fler blogginlägg och en massa strul med domänadresser. Avslutningsvis byggde jag upp nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning”, denna unika onlinekurs som inte liknar någon annan i världen. Är du sugen på att veta lite mer om den, så klicka och läs. Det är en kurs som i detalj beskriver VAD du ska skriva om för att få en komplett spänningsroman. Du får även lära HUR du ska skriva och resten avgör du själv. Varje vecka får deltagarna tydliga mindmaps som beskriver vad kapitlet bör innehålla för att öka spänningen.

Tisdagen den 8 december

Idag blev det som vanligt mycket administration och planering. Jag beställde ett antal böcker som mina kunder ville ha – från förlagen.

Lunchen avslutades med korsord och lite läsning i en ny bok som jag ska recensera. Mer om den kommer efter jul.

Sedan blev det hushållsarbete för hela slanten. Det lackar mot jul! Fönsterputsning – men jag har fönsterputsare som fixar på utsidan – och strykning av juldukar samt upphängning av julgardin i köket. Fixade lite ärenden, handlade fler julklappar på nätet osv.

Onsdagen den 9 december

Det lackar mot jul … Snart står 2021 inför dörren. Varje dag har jag erbjudanden i min julkalender. Den här dagen hade jag utlottning av en minikurs i måleri.

Onsdagar ägnar jag mig åt blogginlägg och inlägg i sociala medier och den här månaden är det mer än vanligt eftersom jag bloggar VARJE dag och samtidigt har utlottning i kalendern. Har du inte tävlat finns ännu lite tid. Gå in på www.monicaiveskold.se och följ julkalendern. Du kan tävla fram till och med julafton. En del övrig administration och lite telefonsamtal började dagen, såväl som en kort stunds bokföring (avskyr verkligen den uppgiften).

Eftermiddagen ägnade jag åt att rensa mailboxen och skriva fler större blogginlägg som ska portioneras ut – den här gången om hypnos, något som ligger mig varmt om hjärtat. Håll utkik, så får du ta del av detta spännande.

Torsdagen den 10 december

Den här Japanska bron från 1673 får symbolisera återuppbyggnad. För det är precis det som jag tänker ägna mig åt under 2021. Nu närmar sig ett nytt – förhoppningsvis glatt – år med stora steg. Jag har sju romaner som ska byggas klart och lanseras. En härlig framtid går jag till mötes.

Den här dagen blev det extra mycket administration men den avslutades med en alldeles underbar stund tillsammans med pilotgruppen för onlinekursen ”Skriva spänning” som nu nått avsnitt 16. De ska skriva kapitel 12. Här kan du se innehållet för avsnittet.

Fredagen den 11 december

Hela förmiddagen ägnade jag mig åt administrativa uppgifter. På eftermiddagen skickade jag mail till mina deltagare i alla onlinekurser som har avsnitt för nästa vecka samt besvarade alla deltagarnas frågor. Det var dessutom en hel del som beställt några av mina böcker, så jag skickade iväg bokningar till tryckeriet i Tyskland. Därefter bröt jag för lunch och veckohandling.

När jag kom tillbaka till kontoret skrev jag några scener i romanen ”Nils Kalv” samt registrerade en ny fackbok hos förlaget, dvs boken ”Excel – Bli en formel 1-förare”. Den här boken har jag tidigare haft som kurspärm till deltagarna men nu ska den således uppdateras och bli en tryckt bok. Allt från grunden till avancerade, härliga tips bjuds du på i boken.

Dagen avslutades med att jag klippte filmen från gårdagens webinar i onlinekursen ”Skriva spänning”.

Lördagen den 12 december

Jag steg upp tidigt den här dagen. Skulle vara hundvakt för valpen Bella, ena dottern med familjs hund. En riktig liten goding. Det blev många promenader. Trots dessa, fick jag torka golv. Här blev både kissat och bajsat i omgångar.

Sen blev det lunchkalas – i efterhand – för maken tillsammans med dotterns familj. Jag bjöd på Fajitas på kyckling och för barnen wienerkorvslantar. Kaffe och drömtårta avslutade lunchen.

På eftermiddagen tog jag mig tid att rensa mailboxen, hanterade beställningar och lyfte upp den nyklippta filmen för onlinekursen ”Skriva spänning” i plattformen. Sen skrev jag några scener i min roman ”Nils Kalv”.

Söndagen den 13 december

Mellan Brasilien och Argentina ligger dessa vackra vattenfall – Iguazufallen. Det får tillsammans med Lucia på TV illustrera dagen. Två länder, eller två olika människor, behöver tillsammans hjälpa varandra. Då uppnås framgång och lycka. Vi kan inte bli lyckliga ensamma. Jag vill illustrera detta med följande inlägg på Facebook (citerar Solrun Halldorsdottir).

“På en skola, gav professorn en ballong till varje elev. De fick blåsa upp ballongen, skriva sitt namn på den och slänga ut den i korridoren.
Ballongerna blandades och sedan fick eleverna fem minuter på sig att hitta sin egen ballong. De letade frenetiskt men fann den inte.

― Ta den första ballong som du hittar, sa då professorn, och lämna den till personen vars namn står skrivet på ballongen.

Så gjorde studenterna. Inom fem minuter hade alla fått tillbaka sin egen ballong.

― Dessa ballonger är som lycka. Du kommer aldrig att hitta lyckan om du letar efter den på egen hand. Men om du bryr dig om andras lycka, får du dela. På så sätt hittar du din egen lycka.”

***

Så otroligt klokt. Och det stämmer. För ett antal år sedan skrev jag ett stort inlägg om LYCKA på Företagande.se. Här kan du läsa alla blogginläggen om detta:

  • Vad skapar lycka hos oss människor?

En annan intressant artikel som du kan läsa är om Distansarbete då, nu och i framtiden.

  • Distansarbete – Då, nu och i framtiden

Den här dagen blev det golf på TV – för nästan hela slanten. Eftermiddagen ägnade jag åt julkortsskrivande. Det brukar ta tid och så var fallet även i år. Sen skrev jag några scener till min roman.

Vid pennan

Monica