Filmtips

Grace of Monaco – filmtips

Grace of Monaco – filmtips

Häromkvällen tittade jag på filmen Grace of Monaco.

Den biografiska filmen var välgjord med filmstjärnan Nicole Kidman i huvudrollen som Grace Kelly. Filmen kom redan 2014 men är lika intressant idag.

Den gick ut på Grace Kellys liv med Monacos prins Rainer III.

Själv är jag inte så politiskt intresserad och när det blev fördjupning i tvisten mellan Frankrikes Charles de Gaulle 1962, lyckades jag till och med somna till.

Hitchcock besöker Grace för att få henne att ta en roll i filmen Marnie. Det är frestande men Grace inser att hon behöver finnas till för sin man och barn på slottet i Monaco, och tackar därför nej till erbjudandet av miljondollarkontraktet. Frankrike inleder ett handelsembargo mot Monaco. Nära familjemedlemmar spelar dubbelspel i konflikten som upptrappas – som sig bör – i slutet av filmen.

En välspelad film. Jag gillade den eftersom jag älskar historiska filmer om än själva den politiska konflikten blev aningen för mycket för mig. Jag ger filmen 3 av 5 pennor.

Ha en härlig TV-stund om du väljer att titta på den!

Monica