Böcker, Kurser, Onlinekurser, Skriva

Hur blev övergången till det nya året för dig?

Hur blev övergången till det nya året för dig?

Hur blev övergången för dig? Här delar jag med mig av de sista dagarna för 2020. Berätta gärna i kommentarerna hur din övergång blev.

Måndagen den 28 december

Den här bron från Japan illustrera övergången från helg till vardag.

Vi som bor nära Öresundsbron vet vad det vill säga med förbindelser. Tyvärr funkar inte detta nu i Covida-tider.

Administration på förmiddagen och strax efter lunch blev det veckohandling. Sen fick jag ägna tid åt den värsta uppgift jag vet – nämligen bokföring. Hua mej, så tråkigt. Klockorna stannade definitivt! Men när klockan slog fyra släppte jag eländet och träffade mina fantastiska kursdeltagare i onlinekursen ”Skriva spänning” via webinar. Så uppfriskande!

Tisdagen den 29 december

Förmiddagen var bokad för administration, som vanligt. Efter en härlig lunch och promenad, njöt jag av både en bok och korsord. Därefter tog jag tag i filmen från gårdagens webinar och klippte den samt lyfte upp den på plattformen. Det blev arbete långt ut på kvällen eftersom jag även förberedde för nya deltagare i onlinekursen ”Börja skriva framgångsRIKT” som startar den 11 januari.

Onsdagen den 30 december

Administration som alltid inklusive backup för datorn på separat server. Sen blev det en tur till affärerna i byn och till bensinstationerna för att hämta paket som varit försenade inför julen. Efter lunch fortsatte jag backa upp systemen, även bloggarna. Dagen avslutade jag med att skriva en novell till en tävling för en kommande antologi.

Nyårsafton torsdagen den 31 december

Trots nyårsafton, blev det administration. Så är det att vara egen företagare. Sen en ny tur till byn för att köpa en blomma att ha med till kvällens värdpar. Eftermiddagen blev stressig eftersom jag ville bli klar med bokföringen, vilket också lyckades. Och novellen som jag skrev under gårdagen, redigerades och sändes iväg. Dessutom hann jag med lite redigering för kommande fackboken ”Bli en formel 1-förare i Excel”.

På väg till fest …

Sen kom ”taxin” och vi fick en fantastiskt trevlig kväll tillsammans med goda vänner. Tyvärr höll den på att sluta med katastrof. Nu ska du få höra …

Taxi-katastrofen

Vi hade beställt taxi hem kl 00.30 på natten. Förargligt nog, hade jag glömt telefonen hemma och ringde taxibolaget som lovade att ändra telefonnumret. Vi gick ner i trapphuset och väntade innanför dörren exakt på klockslaget.

Det anlände ingen taxi och inte heller ringde någon. När klockan var 00.40 ringde jag taxibolaget. De bad om ursäkt, sa att taxin var på väg men hade blivit försenad. Klockan 01.00 ringde jag på nytt men hamnade i en lång väntekö. När jag äntligen kom fram (då var klockan 01.25) sa de att taxin hade varit där men kört igen kl 00.55. LÖGN, vilket jag informerade dem om. Vi stod vid ingången och ingen taxi dök upp. Oförskämt, verkligen. Tänk att inte kunna lita på dem.

Var bilen hade varit framgick inte, men inte på den adress som vi hade lämnat. Jag gick till och med ut i regnet och vandrade runt huset för att försäkra mig om att taxin inte väntade på baksidan av misstag. Ingen bil! När jag påtalade detta fick jag ett nonchalant svar att jag kunde beställa en ny bil men att den skulle ta 1,5 timme.

Änglavakt?

Förtvivlade funderade vi på hur vi skulle komma hem. Men änglarna var med oss denna kväll och in genom dörren stegade en bekant. Han såg vår belägenhet och sa: ”Jag kör er hem”.

Tala om tur! Året började suveränt bra och vi är extremt tacksamma. Det går inte med ord att beskriva.

Jag hoppas – av hela mitt hjärta – att övergången blev symbolen för att året kommer att bli strålande för oss alla. Framförallt hoppas jag världen får bukt med Covidan.

Vid pennan

Monica