Böcker, Kurser, Må bra, Onlinekurser, Skriva

Årets första dagar – Så upplevde jag dem …

Årets första dagar – Så upplevde jag dem …

Nyårsdagen fredagen den 1 januari 2021

En bild från Thailand får symbolisera hur vår framtid reser sig ur vattnet och kaxigt sticker upp huvudet. Måtte 2021 bli ett toppenår för oss alla. Jag har varit i Thailand men inte här på denna plats.

Dagen var lugn och jag parkerade mig framför TVn förutom att jag skapade ett gratulationskort åt mitt barnbarn. Idag blev det ingen administration. Nej, det blev nyårskonsert, slutet på serien ”Familjen Bridgerton” och slutligen ”På spåret”. Dessa program fick guldkanta tillvaron den här nyårsdagen.

Lördagen den 2 januari

Dagen började med administration, så klart. Sedan tog jag itu med arbetsuppgifterna som jag alltid gör på fredagarna, nämligen att besvara alla deltagarfrågor, mail och skicka ut information till de som går onlinekurserna – inför kommande vecka.

En härlig promenad under lunchen innan jag åter tog itu med redigeringen av fackboken för Excel.

Söndagen den 3 januari

Den här fantastiska bilden från Yellowstone National Park i Wyoming i USA är som en dröm och får gestalta mitt uppvaknande idag.  Färgen uppstår när vattnet från en het källa kyls ned och fäller ut kalciumkarbonat. Fantastiskt, eller hur? Det är som en dröm och jag hade ett av mitt livs märkligaste drömmar, nämligen, i natt.

Märklig dröm

Jag drömde att min roman ”Porten till friheten” skulle förvandlas till en ingrediens och blandas ihop med yoghurt i en maräng. Sedan skulle ett fönster kläs med slingor av blomsterrankor tillsammans med några stora gula frukter och dessa maränger. När jag bet i marängen kunde jag inte få fram texten i romanen. Dessutom hade någon blandat i majs, som jag inte tål. Konklusionen blev att jag sa att ’det går inte att omvandla text till smak och lukt’.

Förmodligen snurrade gestaltningen i huvudet likväl som matlagning. En mycket märklig dröm! Undrar vad den egentligen betyder? Och, nej, jag blev inte inhämtad … (ha ha ha)

Den första arbetsdagen

Administration på morgonen. Sedan en lång härlig söndagsfrukost. Därefter blev det lite skrivande för min del.

Viktväktar-mål

Som viktväktare, har vi en utmaning i januari att sätta fyra mål varje vecka. Detta är mina veckomål den här veckan.

Januariutmaning vecka 1 – Detta är mina 4 mål

1) Tömma frysen på både färdiglagade rätter och skapa nya på ingredienser som finns där

2) Ta en promenad varje dag i samband med lunchen så att jag får minst 1 aktivitets-points

3) Fortsätta med min gymnastik varje morgon när jag vaknar och lägga till de nya rörelser som jag fått av sjukgymnasten för att stärka inre organ i kroppen. Dessa nya rörelser ska jag göra minst 3 ggr under veckan

4) Färdigställa mitt manus till fackboken “Bli en formel 1-förare i Excel” för det ska till tryckeriet vilket stressar mig. Det gäller att få bukt med stressen för att relax ska infinna sig

***

Avslutade dagen med att redigera lite i ovanstående fackbok.

Måndagen den 4 januari

Administration och sedan undanplockning. Fixade grattiskort till min yngsta dotter uppe i Norge som nu fyller 40 år. Tänk vad tiden går. Sedan blev det veckohandling innan affären fylldes av folk.

Vinsterna i 2020-års adventskalender

Resten av dagen ägnade jag mig åt att skriva nyhetsbrev där jag berättade om vinnarna i 2020 års adventskalender. Jag delar ut massor med vinster i år. Här ser du vinsterna:

Vinsterna:
PDF-dokument: Minibok om Upphovsrätt
Online Nålsögat – stäng tankarna – introduktion
Boken FramgångsRIK & Lycklig
Barnboken Pojkarna Bus
Online-Minimålarkurs – introduktion
Coachning via zoom
Blogginlägg på min webb
1a kapitel analys
Online miniträning med Chi Neng Qigong
Respons på text max 200 ord
Respons på novell max 2 st A4-sidor
Ytterligare bok
Minikurs i att skapa webbsida (webinar)
Boken Sjön
Möjlighet att få testa hypnos
Kursen Struktur-minikurs online
Onlinekursen Skapa en hållbar årsplanering

En del blogginlägg skrev jag också samt fakturerade årets första kurs. Avslutade med redigering i fackboken för Excel.

Tisdagen den 5 januari – Trettonafton

Började med administration och blogginlägg samt lite förberedelser för onlinekursen ”Skriva spänning”. Sedan fick jag ägna stora delar av dagen åt att få upp alla nya starter av onlinekurserna. Många deltagare på väg in. Så roligt!

Onsdagen den 6 januari – Trettondagen

Administration och bloggskrivande trots helgdag. Dessutom förberedde jag nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning”. Avslutade dagen med lite redigering i fackboken för Excel.

Torsdagen den 7 januari

Inledde med administration. Sen testade jag brutna länkar på webben. Här kan du se resultatet som jag fick fram. Fyra stycken åtgärder behövs.

Boken om Upphovsrätt, en liten behändig sak på 20 sidor, blev klar. En vinst i adventskalendern. Kanske finns det någon mer som vill ha den som PDF? Hör av dig till mig för pris. Under dagen hade jag en coachning, via Zoom, baserad på verktyget Beteende-kompassen. Det verkar som om deltagaren tyckte om och uppskattade den. Dagen avslutades med ett avsnitt för pilotgruppen i onlinekursen ”Skriva spänning”. Deltagarna har nu hunnit till vecka 19.

Fredagen den 8 januari

Förutom traditionell administration, ägnade jag lite tid åt bokbeställningar som trillat in. Jag påbörjade omslaget till boken om Excel. Sen tog jag tag i lite ”surdegar”. Därefter klippte jag filmen från gårdagens webinar och gjorde klart plattformen till deltagarna.

Efter en sen lunch kl 15.30 blev det utskick till samtliga deltagare som går mina onlinekurser. Något som jag alltid gör på fredagarna.

Lördagen den 9 januari

Under den här dagen, trots helg, blev det mycket administration. Alla mail från deltagarna skulle besvaras och dessutom byggde jag upp delar av onlinekurser för de som vunnit kortkurser i adventskalendern. Eftermiddagen ägnade jag åt redigering av fackboken i Excel.

Söndagen den 10 januari

Ännu mer administration och mail-korrespondens samt även återkopplingar till de som skrivit till LinneaSol i Spanien. Jag är webmaster och ansvarig för sociala medier samt sekreterare i föreningen.

Fixade med vinsterna för de som vunnit i adventskalendern 2020.

Sen plockade jag ner julen. Var så trött på allt julpynt och ändå hade jag bara hälften uppe. Det blev fem stora flyttkartonger, när jag var klar. Unnade jag mig en egen liten utbildning på eftermiddagen. Resten av eftermiddagen ägnade jag åt redigering av Excel-boken och att bygga upp nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning”.

Måndagen den 11 januari

Administration blandad med telefonmöte med läkare vilket gjorde att jag fick åka till apoteket och hämta ny medicin. Då passade jag på att veckohandla. Sedan blev det fakturering. Idag var det deadline för inlämning av text till Skrivcirkeln som jag är medlem i. Därför passade jag på att redigera 3.000 ord i barnboken ”Axel och sjöodjuret”. Några deltagare startades i onlinekurserna. Jag gjorde nya förberedelser för onlinekursen ”Skriva spänning” där jag dessutom avslutade dagen med ett webinar för pilotgruppen. Alltid lika roligt.

Tisdagen den 12 januari

Administration och tvätt blev inledningen på dagen. Mycket tvätt att vika, dessutom. Jag sprang upp och ner i trapporna så många gånger att jag inte behövde den dagliga promenaden utan erhöll mina points ändå. 

En ny installation – under gårdagen – av mitt bokförings- och faktureringsprogram skapade kaos och datorn la av. Efter mycket om och men, fick jag igång allt igen. Dessa programuppdateringar … (puh!). Så hopplöst tråkigt att behöva felsöka och göra om. Nya faktureringar blev resultatet, så småningom, och jag påbörjade dessutom installation av licenser för deltagarna i kommande kurser. Många deltagare startades i diverse olika kurser. Filmen från gårdagens webinar klipptes och lades upp i plattformen. 

Mellan varven passade jag på att ta bort alla juldukar och ersätta med normala dukar. Det blev så fint.

På kvällen fick jag lägga tid på att läsa de inkomna noveller som medlemmar i den slutna gruppen Skrivar-sporren på Facebook, hade skickat in. Vinnaren är lovad en bok. Det fanns många fina noveller och svårt att välja. Fem stycken kvarstår och jag måste läsa ytterligare minst en runda innan tävlingen är avgjord.

Onsdagen den 13 januari

Mitt minsta barnbarns födelsedag och jag fick en pratstund i telefon med honom. Stora delar av dagen blev blogginlägg skrivna.

Fixade rena köksgardiner och tog bort julgardinerna. Gjorde en fruktglass att bjuda gäster på i morgon. Recept kommer på min blogg www.monicaiveskold.se, ifall du är sugen.

***

Ja detta var mina första fjorton dagar på det nya året 2021. Jag hoppas att du också är igång och att vi får ett fantastiskt år.

Monica