Böcker, Onlinekurser

Boken i Excel är på tryckeriet

Boken i Excel är på tryckeriet

Äntligen har jag fått iväg manus till tryckeriet. Boken blev på 260 sidor med många bilder. Den kommer att kosta (om jag gjort rätt beräkning) 250 kronor + frakt.

Du behöver inte ha någon förkunskap. Den tipsar och lär dig allt från grunderna till avancerade funktioner som är fantastiska.

 

Min erfarenhet som utbildare

Som du kanske vet, har jag utbildat i Office-programmen i ca 30 år. Jag har tidigare skrivit böcker i ämnet men de senaste åren har jag valt att inte uppdatera dessa. Böcker inom IT är förgängliga. Men nu har jag fått många förfrågningar, så då valde jag att satsa på boken.

Bokens innehåll

Boken bygger på en 20 veckors onlineutbildning i Excel. Den innehåller massor med användbara övningar. Här är lite ur innehållet.

 • Hur du skapar kalkyler i grunden
 • Du får tips på hur du skapar din egen budget
 • Autofilter för sorteringar så att du snabbt får fram information
 • Formateringar för att göra tjusiga uppställningar
 • Du lär dig skapa formulär som sedan är enkla att fylla i och mycket användbara när du vill skapa olika register. Det kan vara allt från avancerade register till enkla recept-register
 • Du skapar mallar som sedan gör att du kan spara tid
 • Allt kring det grafiska får du lära dig, exempelvis om grafiska bilder, organisationsscheman, diagram mm
 • Med Formelhanteraren kan du göra beräkningar. Allt som du kan räkna manuellt, kan Excel automatisera åt dig. Du får några användbara tips som hur du räknar ut räntor när du vill låna pengar exempelvis
 • Du får lära dig skapa Gant-schema för att se dina projekt grafiskt i tid
 • Sedan kommer de mer avancerade funktionerna såsom Pivottabeller, Konsolidering, Scenarier och Målsökning
 • Dessutom har jag kryddat boken med otroligt användbara och roliga små funktioner som exempelvis hur du räknar ut vilken dag en person är född, hur du får datorn att observera dubbletter, hur du kan sammanfoga två kolumner till en eller omvänt, dvs splittra en kolumn till två

Ja detta är endast en liten del av vad boken innehåller. Tydliga bilder och instruktioner som hjälper dig göra övningar finns. Här kan du klicka och läsa mer om boken: Info om fackboken Excel.

Serien “FramgångsRIK”

Den ingår i serien fackböcker med namnet ”FramgångsRIK”. Många undrar vad detta står för. Jo, för mig (som är effektivitetskonsult i botten sedan 40 år) är det viktigt att du ska få tipsen som inte bara lär dig hur du ska göra, utan verkligen gör att du kan frigöra tid till annat. Därför blir du ”RIK” i tid, när du arbetar utifrån mina handböcker.

Detta blir min 66e fackbok. Den 65e är också på väg, men den berättar jag mer om, vid annat tillfälle.

Så snart jag har fått boken kommer jag att bjuda in till en digital release. Jag hoppas innerligt att du är intresserad av att närvara. Då kommer jag även att ge tips kring hur du – som skriver fackböcker – ska tänka.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)