Böcker, Kurser, Onlinekurser, Skriva

Veckodagboken 15-21 januari – Mitten av månaden – Hur blev veckan?

Veckodagboken 15-21 januari – Mitten av månaden – Hur blev veckan?

Min vecka hade både gott och ont i sig. Hur blev din?

Fredagen den 15 januari

Bilden är från Alaska. Så långt ifrån Skåne man kan komma eller tänka. Men vi har också lite snö här idag och termometern har rasat ner till -6 grader för första gången på länge.

Jag, som aldrig tidigare har haft problem med sömnen, kunde inte komma till ro i natt. Så jag är onekligen lite matt och olustig idag. Men nu kavlar jag upp ärmarna och börjar jobba – i alla fall. Hela natten har jag drömt om limerickar och en idé har börjat utkristallisera sig. Kanske det blir något för Skrivar-sporren på Facebook, framöver. Du vet väl – om du skriver – att du kan söka dig dit. Där bjuder jag på tips och inspiration, ibland även små tävlingar.

Lördagen den 16 januari

Japansk bro får symbolisera övergång från stress till lugn. Nu gäller det att börja leverera så att jag slipper stress. Dagen började som en mardröm. Någon idiot hade försökt kapa mitt Instagram-konto. Efter två timmar var det lugnt igen. Men så onödig tid!!! Att behöva lägga ner flera timmar för att säkerställa kontot, är inget som jag strävar efter. Detta till trots hade mitt konto tvåstegssekretess – som tur var.

Om du vill följa mig på instagram, har jag två konton där, dvs Monicaiveskold och MilordMonica.

Söndagen den 17 januari

Barnbarnet hade fyllt år och vi hade ett utomhuskalas med behörigt avstånd. Olika delikata korvar grillades och på det följde kaffe med tårta.

Måndagen den 18 januari

Idag får en stjärnbild symbolisera att jag – den här veckan – verkligen vill uppnå stjärnorna. Orionnebulosan är det stjärnbildande område som ligger närmast vår planet.

Den här veckan ska jag arbeta stenhårt för att bli klar med manuset till fackboken i Excel, tänkte jag.

Tisdagen den 19 januari

Fixade några vinster i adventskalender-lotteriet, bland annat tillgång till onlinekursen Introduktion till kursen Nålsögat – som hjälper dig att stänga tankarna och minska stressen.

Läste lite till Skrivcirkeln i Malmö, en grupp som jag är medlem i. Där testläser vi varandras texter. Vi brukar träffas ungefär varannan månad.

Byggde upp nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning”. Dags för ett nytt mord eller övergrepp? Pilotkursen har nu kommit långt. Detta är en unik kurs som pågår i 35 veckor och där deltagarna, vid kursens slut, kommer att ha ett råmanus för en spänningsroman.

Onsdagen den 20 januari

Administration, offerter, iordningsställande, testläsning av diverse texter, redigering av fackboken i Excel (som nu äntligen börjar bli klar) samt blogginlägg. En tuff dag med många härliga resultat.

Idag blir det fisk till middag, bestämde jag.

Torsdagen den 21 januari

Återigen massor med administration och sedan förberedelser för diverse onlinekurser.

Idag bjöd jag en deltagare på träning i Chi Neng Qigong (en vinst i adventskalendern 2020). Samtidigt bjöd jag in de deltagare som går kursen ”Mentala vitaminer med Qigong” – en 10-veckors kurs där basen är Qigong men där de även får prova många andra mentala metoder och teknik för att må gott.

Jag kopplade även upp vinnande deltagare till andra kurser som var aktuella.

Sen blev det räkningar som skulle betalas.

Dagen avslutades med ett webinar för pilotgruppen i ”Skriva spänning” och sedan ett webinar där vi tränade Chi Neng Qigong, som jag är certifierad i.

Vid pennan

Monica