Skip to content
Kurser, Onlinekurser, Skriva

Veckodagboken 22-29 januari – sista dagboksanteckningarna på ett tag

Veckodagboken 22-29 januari – sista dagboksanteckningarna på ett tag

Fredagen 22 januari

En glädjens dag. En närstående ringde och berättade att hon kommit hem från sjukhuset efter tre månaders isolering där.

Novelltävlingen i Skrivar-sporren är avklarad. Vinnaren blev (som redan aviserats) Birgitta Possnert med novellen ”Mord med en doft av Chanel No 5”. Vinsten – en bok – är skickad.

Det mesta av dagen gick åt att klippa filmen från torsdagens webinar i onlinekursen ”Skriva spänning”. Sedan uppdaterade jag mina onlinekurser på den länken i Simple Signup. Genom att klicka på länken ser du dem alla.

Dagen avslutade med de traditionella personliga mailen till alla mina deltagare i onlinekurserna samt förberedelser för nästa online-avsnitt i kursen ”Skriva spänning”.

Lördagen den 23 januari

Webinar kring kärleksnovell för Time to Tell. Och givetvis skrev jag början på en kärleksnovell som jag ska jobba vidare med under veckan och nästkommande helg.

Trots att det var lördag, blev det jobb. Framförallt förberedelser för nästa avsnitt i onlinekursen ”Skriva spänning”.

Söndagen den 24 januari

Bilden är från Tyrolen i Österrike. Där har jag varit många gånger. Men den symboliserar för mig, flygturen över Alperna och bergskedjorna på väg in till Alicantes flygplats. Som jag längtar till Spanien.

Idag blir det golf på TV för hela slanten.

Äntligen är grovredigeringen av mitt manus för fackboken i Excel, klart. Så tacksam. 262 sidor blev det. Alla bilder är nytagna men jag visar även upp bilder från äldre versioner. Tydliga instruktioner. Här finns många bra tips och övningar, både för nybörjare och för mer avancerade användare. Som du kanske vet, har jag kört utbildningar i Excel i över 30 år. Det borde borga för att du får användbara tips, hoppas jag. Här ser du de första sidorna:

Måndagen den 25 januari

Japansk lönn får symbolisera dagen och veckan. Ingen vet hur den slingrar men om allt går vägen blir det urtjusigt – det är jag säker på. Jag har ett japanskt körsbärsträd i trädgården. Längtar att se det blomma.

Mer redigering, administration, planering och förberedelser. Onlinekurs med webinar.

Sedan blev det en tur till byn och inköp.

Tisdagen den 26 januari

Manus för fackboken i Excel, skickades till förlaget.

Veckoinköp på lunchen.

Eftermiddagen ägnade jag åt att klippa filmen från gårdagens webinar i ”Skriva spänning”.

På kvällen deltog jag i zoom-mötet med Skrivcirkeln i Malmö där vi hade ett Mastermind-möte. Tyvärr fick jag bryta eftersom jag hade fått in en förfrågan som var brådskande. Så dagen avslutades med offert.

Onsdagen den 27 januari

Administration, filmklippning och fler offerter.

På lunchen träffade vi goda vänner som vi käkade med.

Eftermiddagen blev ägnad åt ekonomi samt ytterligare förbättringar i manus för Excel-boken.

Torsdagen den 28 januari

Det är tur att vi kan resa via bildskärmen. Längtar så till solen, värmen och gamla slott.

Den här dagen blev det offerter inklusive diverse referenser. Jag klippte klart filmen från måndagens webinar och planerade in nya onlinekurser, fixade licenser mm för dessa samt fakturerade.

Många blogginlägg skapades.

Fredagen den 29 januari

Inbjudan till webinar kring webbsidor skickades ut.

Ett digitalt möte med Rotary vid lunchtid. Sedan utskick till alla kursdeltagare och fler blogginlägg.

 

Det här är sista veckorapporten på ett tag. Nu gör jag uppehåll med min veckodagbok. Hinner inte – det är så mycket arbete och rushen för onlinekurserna samt författande har börjat.

Vid pennan

Monica

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *