Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Planera för att bli en bättre författare

Planera för att bli en bättre författare

Som du kanske vet, har jag en 20 veckors onlinekurs i ämnet. Det är ytterst viktigt att planera ditt skrivande och ännu viktigare att följa upp din planering. Vill du bli rik i tid och pengar, krävs uppföljning.

Varje liten detalj som jag ska göra, finns i min planering. Exempelvis har jag en tid avsatt varje dag till djupanalyser av kommande romaner och böcker. Ibland måste jag prioritera om och då stryks denna värdefulla tid.

Om du tillhör den skrivande skaran, behöver du dessutom planera för kommande marknadsföring. Det ska du göra parallellt med ditt skrivande. Och för många är det inte helt enkelt.

När du startar ditt skrivprojekt, börja med strukturen – både för arkiveringen i datorn och för ditt projekt. Men allra först handlar det om research. För min kommande roman (som handlar om änglamakerskor) har jag ägnat ett års research.

När du skriver finns ett flertal metoder. En av dem kallas för Snöflinge-metoden, som många använder.

I min onlinekurs “Skriva spänning” har jag skapat en modell (utifrån många olika utbildningar som jag har gått avseende både spänningsskrivande och filmmanus-skrivande). Denna modell finns ingen annanstans än i min kurs, även om de utbildningar som jag har gått hänvisar till stommen.

Givetvis behöver du förkovra dig. Alla som skriver behöver ständig utveckling. Jag har skrivit 65 fackböcker sedan 1980-talet. Du tycker kanske att jag inte behöver studera mer på grund av det. Och du har alldeles rätt i ditt antagande. Jag behöver INTE lära mer om hur jag ska skriva fackböcker. Det kan jag. Däremot behöver jag lära mer om hur jag ska förbättra mitt skrivande av noveller, även om jag nu deltagit i ca 25 antologier. Jag behöver lära mig mer om hur jag kan skriva barnböcker, även om jag har skrivit två barnböcker.

Att skriva skönlitterärt är ett hantverk och jag har nu skrivit fem romaner (varav “Porten till friheten” lanserades i fjol). Jag har gått mängder med kurser – både fysiska och online – sedan 2013 då jag började skriva romaner och julen 2019 köpte jag sex nya onlinekurser för att förbättra och slipa på mitt skrivande.

Det gäller att lära. Kunskap är färskvara. Vill du hänga med på min onlinekurs, kan du anmäla dig här.

Ja tack, jag vill gärna anmäla mig till onlinekursen “Planera ditt skrivande”

För mindre än 100 kronor i veckan får du kunskap som är värd tiofalt.

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

Lämna ett svar

Till startsidan