Filmtips

Veckans filmserietips: Kärlek och Anarki

Veckans filmserietips: Kärlek och Anarki

En småmysig svensk serie som jag tipsar dig om att kika på. Var beredd på att det finns en del sex med i den.

Kärlek och anarki är således en svensk romantisk dramakomediserie. Den är skapad av Lisa Langseth och hade premiär på Netflix i november 2020. Serien består av åtta avsnitt.

I rollerna syns bland andra Ida Engvoll, Björn Mosten och Björn Kjellman med flera duktiga skådespelare såsom Johannes Bah Kuhnke (som spelar maken till Sofie), Gizem Erdogan som spelar en av redaktörerna (numera mycket känd bland annat från den svenska serien Tunna blå linjen, och Reine Brynolfsson som spelar en annan redaktör.

Ida Engvoll gör en tuff prestation i huvudrollen som Sofie Rydman. Hon har spelat flera roller på Stockholms stadsteater sedan 2010 och har även varit verksam vid Dramaten.

Björn Mosten spelar den unge IT-teknikern Max och det gör han med bravur och ständigt med glimten i ögat.

Både Ida och Björn har utmanande rollkaraktärer och de är mycket modiga i sin gestaltning.

Handlingen utspelar sig på ett anrikt bokförlag och vi får se de stereotyper som vi kan möta i verkligheten samtidigt som vi får följa de mer nytänkande anställda som vill driva verksamheten till en ny digital plats. Chefen för förlaget spelas av Björn Kjellman. Denne skåning, född i Östra Grevie (inte långt från där jag bor), spelar en konflikträdd förlagschef.

Alla intriger startar med en utmaningslek mellan Sofie och Max.

Jag rekommenderar serien varmt och den växer för varje avsnitt i serien.

Här kan du titta på den officiella trailern.

Vid pennan

Monica