Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Skapa levande karaktärer – för dig som skriver

Skapa levande karaktärer – för dig som skriver

Spännande karaktärer

Det finns många spännande karaktärer i både filmens och bokens värld. Vem har inte reagerat på Lisbeth Salander i Stieg Larssons-trilogin eller Teskedsgumman i adventskalendern från 1973?

Vad kännetecknar dessa unika varelser? Är de levande? Hur har författaren gjort för att göra dem oförglömliga?

Kanske är det för att de sticker ut. De är inte ’som alla andra’ karaktärer. Men de är i högsta grad levande.

Konfliktmönster

I min onlinekurs ”Skriva spänning” (som pågår under 35 veckor), har jag bestämt att mina deltagare ska få testa hur de – på ett djupare sätt – kan skapa mycket trovärdiga karaktärer.

De kommer att få lära sig plocka fram styrkorna för protagonist och antagonist. Sedan får de leta fram deras överdrivna styrkor. Genom enkel matematik, kan de därefter få fram ett komplett konfliktmönster hos sina karaktärer. På så sätt kan de få till personer av kött och blod som är helt odiskutabla.

Alla individer är komplexa men det gäller att ta reda på hur. Vad är signifikant för en viss karaktär? Du kan gå till dig själv. Vet du hur du beter dig vid en konflikt? Har du tagit reda på varför du gör som du gör? Att få förklaringar till ditt beteende är synnerligen spännande.

Med rätt metod kan du även få fram detta vetenskapligt.

Jag har jobbat med detta i mer än 30 år och det är dags att dela med mig – innan jag går i pension. Alltså ska mina deltagare få möjligheten att synliggöra huvudkaraktärernas konfliktmönster.

Sju motiverande värdesystem

Det finns sju motiverande värdesystem för oss människor. I vilket värdesystem finns dina karaktärer?

Motivationsmönster

Din protagonist och antagonist har olika motivationsmönster. Dessa kan vi luska ut när vi vet mer om dem.

Om jag går till mig själv, kan jag berätta att jag känner mig som mest belönad av andra när de behandlar mig som en stark och vänlig person som förtjänar uppskattning och därmed får möjlighet at leda andra så att de utvecklas. Detta är ingen hemlighet – för dig som känner mig. Min högsta motivation i arbetet är att få vara behjälplig i utvecklingen av andra människor.

Visst är det intressant!

Mitt konfliktmönster är följande. Först anpassar jag mig till andra, sedan analyserar jag och slutligen blir jag nästan ’livsfarlig’ (dvs när jag är fullständigt trängd och inte lyckas komma vidare). Också detta är mycket intressant. Jag blir som en isbjörn.

Hur ser ditt konfliktmönster ut?

Mina deltagare får unika mallar

Förra veckan fick mina deltagare i pilotgruppen testa några väl utvalda mallar som jag har skapat. Genom att använda dem, får de fram styrkorna hos protagonisten och antagonisten. Ypperligt nu när de – i kursen – börjar närma sig klimax. För då MÅSTE författarna veta hur deras karaktärer agerar och reagerar. Kanske blir upplevelsen (på karaktärens väg till utveckling) traumatisk. Det är just detta som de ska få spåna kring nu några veckor framöver.

Kom ihåg att jag har utbildat många ledare under årens lopp. Jag ska nu delge en del av hemligheterna till mina deltagare.

Om du är sugen på att få veta mer om onlinekursen, hör av dig till mig.

Lycka till med att skapa trovärdiga konfliktmönster hos dina karaktärer!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)

1 comment / Add your comment below

Lämna ett svar

Till startsidan