Okategoriserade

Att arbeta som beteendekreatör?

Att arbeta som beteendekreatör?

Vad gör du som beteendekreatör? Den frågan, fick jag nyligen. Jag tänkte berätta lite mer om vad jag gör och vad verktyget kan göra för dig – Att arbeta som beteendekreatör.

Verktyget

Verktyget kallas för Beteende-kompass och fungerar som en kompass för livet. Det definierar din väg mot framgång, en modell som på kort tid leder dig in på rätt stig. Så här ser det fysiska verktyget ut. Sedan använder jag mig av färdiga digitala mallar för frågorna.

Verktyget och knyter samman Maslows pyramid med exempelvis de sex mänskliga behoven som Anthony Robbins ofta talar om inom NLPn (Neuro Lingvistisk Programmering), något som jag också är certifierad i. Verktyget tydliggör gapet mellan ditt behov och din önskan.

­­

Vet du att personer som är stressade har ett liknande beteende som en som är nyförälskad. Stressen förstör för dig. Ett ”normalt” beteende kan bli begränsat och det som tidigare var vardag blir helt plötsligt svårt. Men med hjälp av verktyget kan du enkelt justera och komma ur stressen.

Beteende-kompassen är, som du kan se på bilden ovan, en tredimensionell modell som hjälper dig komplettera ditt sinne.

Tillstånd, sinne, kropp och själ

Som min kinesiske mentor brukar säga: ”Ditt sinnestillstånd definierar ditt agerande och styr din kropp.”  Därför behöver du starta med att ta reda på vad ditt tillstånd styr inom och utanför dig.

Sinnet styr dina värderingar och övertygelser, dina tankar och därmed dina handlingar och strategier. Din kropp speglar alla aspekter av ditt sinne.

Nålsögat

Det går att stänga av tankar, något som jag lär ut i onlinekursen Nålsögat, som du kan läsa mer om här (genom att klicka).

Nålsögat

Att skriva

Precis som när du skriver en roman och inser att huvudkaraktärens önskningar och behov måste korrelera, bör du också se till att konsolidera dina egna önskningar och behov. Verktyget hjälper till med detta.

KBT – Kognitiv beteendeterapi

Precis som i kognitiv beteendeterapi går tanke, känsla och handling – hand i hand.

Psykologiskt välbefinnande interagerar med allt ovan. Detta är vad verktyget hjälper dig inse, och mitt jobb som beteendekreatör är ofta i coachande sammanhang att ställa frågorna som hjälper dig att hitta svaren – med hjälp av verktyget.

Detta fantastiska verktyg, har jag upptäckt, fungerar dessutom alldeles otroligt bra tillsammans med vårt skrivande. Det är precis det du (som skriver) behöver för att öka gestaltningen i din berättelse. Något som jag lär ut i den omfattande onlinekursen ”Skriva spänning” som pågår i 35 veckor.

Själv använder jag numera tre viktiga mallar när jag skriver:

  • Beteende-kompassen
  • Film-modellen
  • Gestaltningsmodellen

Två av mallarna har jag tagit fram och skapat till mina deltagare för att därmed hjälpa dem förbättra texten i sina romaner. Den tredje berättar jag ofta om.

Vill du veta mer, hoppas jag du hör av dig till mig. Jag förtydligar gärna!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)