Filmtips

TV-serien Lupin med abrupt slut

TV-serien Lupin med abrupt slut

Ännu en fantastisk TV-serie rekommenderas. Men med ett primalskrik eftersom den slutar i det allra mest spännande avsnittet.

Tack och lov lovar de ytterligare fortsättning på serien.

Den hade allt som jag vill ha av en spännings-serie. Aktion, kärlek och högt tempo. En mycket underhållande serie som jag således saknar nu när jag tittat klart på sista avsnittet.

Redan i år förväntas nästa del i serien släppas. Som jag längtar.

Den är en av årets mest populära serie hos Netflix.

Tyvärr slutar den således abrupt, vilket gjorde att jag tappade hakan helt. Jag kan inte förstå hur Netflix har släppt 5 avsnitt och valt att avsluta utan att knyta ihop påsen med spänningsmomenten.

Handlingen

Omar Sy (som spelade i filmen ”En oväntad vänskap”) gör en utmärkt tolkning av Assane Diop, huvudkaraktären i serien. Hans pappa blev oskyldigt anklagad för en stöld när han var barn och hängde sig. Filmen utspelar sig 25 år senare när Diop tar hjälp av böckerna om gentlemannatjuven Arsène Lupin. Hans mål är att hämnas pappans död. Möjligheten uppstår när det dyrbara pärlhalsbandet (som påstås ha stulits av hans far), återigen ska säljas på Louvren vid en auktion. Diop planerar en kupp.

Filmen utspelar sig i Paris, en stad som jag älskar. Så roligt att få följa med i staden.

Här kan du titta på den officiella trailern.

Lupin-trailern

Kriminaldrama

För mig som just nu startat en 35 veckors onlinekurs i ”Skriva spänning”, är den här serien perfekt. Den fungerar som analysverktyg för spänningslitteraturen.

Handlingen är enkel att följa med i. Du får följa orättvisor som kanske retar dig, familjeintriger som får dig att dra andan och korrupta poliser, givetvis. Rasism och klasskillnader är framträdande.

Serien innehåller mycket humor. Det uppskattar jag.

Jag ger den mina bästa rekommendationer, bortsett från det abrupta slutet som jag inte förstår.

Vid pennan

Monica