Okategoriserade

En bild säger mer än 1000 ord

En bild säger mer än 1000 ord

Så sägs det, och så är det. Men vi människor är olika. Några är mer visuella än andra. En del vill ha auditiva inlägg (filmer som hörs) och andra vill ha övningar (de kinestetiska). Vikten av balans är viktig för att du ska nå ut till alla.

Du måste tänka på bildanalys när du sätter in dina bilder, något som flertalet glömmer bort. Vet du inte hur du ska hantera bildanalysen, rekommenderar jag min fackbok Handbok i textproduktion. I den finns ett stort avsnitt om just bildanalys.

En bild tar också tusen gånger mer plats. Därför bör du tänka på att använda bilderna rätt så de inte drar ner hastigheten på din webbsajt.

En långsam webbplats gör att besökare backar bakåt och lämnar den. Då spelar det ingen roll hur fin bilden är, hur bra du har placerat den osv, eftersom de aldrig kommer att se dina bilder och långt mindre läsa din text.

Tänk på följande när du lägger in en bild

Hur stor är bilden räknat i pixlar? Bildens höjd och och bredd omvandlas till pixlar. Lägger du upp en bild som du tagit via mobilen eller kameran, kanske den är alltför stor.

Då behöver du komprimera den. Då laddas den snabbare på sidan. Det finns flera bra program för detta, exempelvis Photoshop eller Gimp.

Lycka till med dina bilder!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)