Filmtips

Nätterna vid havet – filmrecension

Nätterna vid havet – filmrecension

Åh vilken ljuvlig film. En amerikansk/australisk film från 2008 med Richard Gere och Diane Lane. Baserad på Nicholas Sparks bok med samma namn.

En av mina absoluta filmfavoriter är Dagboken, skriven av samma författare.

Precis som filmen Dagboken, griper även den här tag i mig. Den är kraftfull, slår rakt in i hjärtat och även denna slutar sorgligt. Ändå är den fulländad och totalt gripande.

Vill du kika på trailern, har du den här:

Här har du själva storyn:

”Adrienne Willis behöver omvärdera sitt liv efter att hennes man lämnat henne för en yngre kvinna. När en vän erbjuder Adrienne möjligheten att komma bort över helgen och ta hand om vännens värdshus i en liten kuststad i North Carolina, tar Adrienne chansen direkt. Vad Adrienne inte vet är att det är en storm på väg, på fler sätt än hon kan tänka sig.

Medan stormen närmar sig har Adrienne enbart en gäst – Paul Flanner. En man som flyr från sitt eget förflutna. Strandade och isolerade i värdshuset finner två sargade människor tröst hos varandra under några få dagar, och mot alla odds sätts känslor i rörelse som kommer att påverka dem för all framtid.”

Missa den inte. Du hittar den på Netflix.

Förse dig med pappersnäsdukar och missa den inte.

Monica