Skip to content
Filmtips

Filmen Inferno med Tom Hanks

Filmen Inferno med Tom Hanks

Den här filmen rekommenderar jag verkligen.

Det är en amerikansk drama-thriller från 2016 i regi av Ron Howard med Tom Hanks och Felicity Jones i huvudrollerna. Tredje filmen med huvudkaraktären Robert Langdon, baserad på Dan Browns roman som lanserades 2013.

Tom Hanks spelar således Robert Langdon, en professor i religiös symbolik. Felicity Jones spelar doktor Sienna Brooks.

Filmen går på Netflix.

Jag har sett de två tidigare filmerna baserade på Dan Browns romaner och, liksom då, är jag fascinerad av historiska filmer. I samtliga filmer hamnar givetvis Robert Langdon i problematik. I första filmen Da Vinci-koden, boken blev en bladvändare, fanns många konspirationsteorier. Andra filmen Änglar och demoner, upprepades en del begrepp och problem. Och nu tredje gången i Inferno, sker samma sak.

Italien är platsen för utspelen. Den här gången startar filmen med att professor Langdon vaknar upp på sjukhuset med minnesförlust. Eftersom jag själv, en gång, har haft hjärnskakning med minnesförlust, fastnar jag självfallet direkt i filmen.

Här kan du titta på trailern:

Jag gillar filmen, även om många tycker annorlunda, och rekommenderar dig som gillar Dan Browns böcker att definitivt se den. För dig som skriver, förekommer ett och annat tydligt grepp ifall du vill skriva spänning.

Monica Ivesköld

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *