Filmtips

TV-serien Marcella på Netflix

TV-serien Marcella på Netflix

Jag har tittat på både serie 1, 2 och 3. Detta är en av de bättre serierna på Netflix. Missa den inte!

Marcella är en brittisk kriminalserie skriven, regisserad och producerad av Hans Rosenfeldt. Jag älskar hans romaner och den här tv-serien gjorde mig inte besviken. Det var lika häftigt att titta på den som på serien Bron.

I serien medverkar Anna Friel som Marcella Backland, en före detta detektiv från London som återvänder till arbetet för att undersöka ett öppet fall från 11 år tidigare med en oidentifierad seriemördare som verkar ha blivit aktiv igen. Marcella återupptar utredningen av de tre olösta Grove Park-morden från 2005, där det verkar som om den ansvarige seriemördaren har återvänt.

Marcella måste också ta itu med ett hektiskt hemliv, där hennes man, Jason (Nicholas Pinnock), har fattat beslutet att lämna henne och skicka deras två barn till en internatskola.

Här kan du se trailern för säsong 1:

I andra säsongen använder han Marcellas psykiska störning som ett sätt att ta full vårdnad.

Marcella undersöker en seriemördare av barn, möter en pedofil, en arrogant miljonär, en rockstjärna från 1970-talet och konstiga symboler relaterade till häxeri. Hennes make Jason har förlovat sig med en rehabsjuksköterska trots att skilsmässan ännu inte är klar, vilket gör att deras barn blir mitt i en vårdnadstvist som snabbt blir riktigt otäck. Marcellas blackouter fortsätter, och hon söker rådgivning för att hjälpa henne att komma ihåg vad som hände under dem.

Här är trailern för säsong 2:

I del 3 har Marcella antagit en ny identitet som Keira Devlin och arbetar under täckmantel i Nordirland där hon blir involverad i en rik brottsfamilj. Vi får även följa hennes psykiska hälsoproblem.

Här är trailern för säsong 3:

***

Åh vilken suverän serie. Nu hoppas jag det kommer en säsong 4.

Missa den inte!

Monica Ivesköld