Okategoriserade

Dark Angel – miniserie

Dark Angel – miniserie

Dark Angel är en brittisk tv-dramaserie i tre delar. Den är baserad på filmatiseringen av boken Mary Ann Cotton: Britain’s First Female Serial Killer av David Wilson.

Joanne Froggatt spelar huvudpersonen Mary Ann Cotton, allmänt betraktad som Storbritanniens första kvinnliga seriemördare. Hon befanns skyldig till mord i mars 1873 för mordet på tre av hennes män, enligt uppgift för att samla in på deras försäkringar.

I serien medverkade Alun Armstrong som Mary Anns styvfar, George Stott, och Jonas Armstrong som hennes främsta kärlek, Joe Nattrass. Penny Layden, Laura Morgan, Sam Hoareoch Emma Fielding hade också huvudroller i det tredelade dramat som jag såg på SVT Play.

Här kan du titta på trailern:

Det var en hemsk film om än baserad på en sann historia men med mycket bra skådespelare.

Jag rekommenderar den.

Monica