Filmtips

Veckans tv-serie-tips: Alienist

Veckans tv-serie-tips: Alienist

Den här veckan tipsar jag om denna ganska hemska serie. Men den är verkligen bra om än med många makabra bilder.

Här kan du se trailern:

The Alienist är en amerikansk tv-serie baserad på en roman med samma namn av Caleb Carr.

Det finns två säsonger nu på Netflix.

Seriens stjärnor är Luke Evans, Dakota Fanning och Daniel Brühl. De spelar ett team som samlades i New York i mitten av 1890-talet för att undersöka en seriemördare som mördade gatubarn.

Serien inkluderar de karaktärer som är historiska figurer, till exempel Theodore Roosevelt, som innehade poliskommissarieposten från 1895 till 1897.

Premissen

Den första säsongen handlar om 1896, då en rad hemska mord på pojkprostituerade utspelade sig i New York. Den nyutnämnde poliskommissarien Teddy Roosevelt uppmanar Dr. Laszlo Kreizler, kriminell psykiatiker och John Moore, tidningsillustratör, att genomföra utredningen i hemlighet. Sara Howard, Roosevelts egensinniga sekreterare, samt tvillingbröderna Marcus och Lucius Isaacson, båda detektiver i New York City Police Department (NYPD), anslöt sig till dem.

Teamet får motstånd inom NYPD, främst från kapten Connor och den nyligen pensionerade chefen Byrnes, som båda var mer engagerade i att skydda ryktet i New Yorks fina societet än att hitta gärningsmännen för brotten, såväl som från de arbetande fattiga medborgarna som misstrodde dem eftersom de var utomstående.

Under den andra säsongen, ett år senare, har Sara öppnat sin privata detektivbyrå. Hon, Kreizler, och numera New York Times reportern Moore, samarbetar för att hitta den spanska konsulns kidnappade spädbarn. Deras undersökning visar vägen till en annan svårfångad mördare, samtidigt som de påvisar institutionell korruption, inkomstskillnader, gul journalistik och kvinnors roll i 1890 -talets samhälle.

Trevlig filmkväll

Monica