Okategoriserade

Körkort är frihet A och O

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko

Den dagen jag tog körkort är den dagen som jag har känt mig som mest fri. Minns när man alltid fick vänta på att andra skulle plocka upp den. Man blir då beroende av att andra ska ha tid att ens komma förbi en. Samt minns en gång när jag var på event. På detta event så hade jag en utställning och var tvungen att vara med ända till slutet.

Visst hade jag körkort då men jag kunde lika gärna kunnat vara en person utan körkort. För såsom jag kände mig måste en person utan körkort ha haft. Jag var då tvungen att åka dit men en väninnna och var beroende av henne hela kvällen. När denna väninna ville hem så var jag illa tvungen att avbryta hela min kväll och åka med henne.

Jag kunde då inte be någon annan heller att ta mig hem för jag var nog tvungen att åka med samma person som hade tagit dit mig. Må en människa aldrig vara i beroendeställning gentemot någon människa när det kommer till bil eller körkor.

Jag tog mitt körkort väldigt tidigt och sedan dess aldrig behövt känna mig beroende av någon annan. Jag minns också halkbanan som jag fick göra två gånger. Halkbanan på den tiden höll i två år och mitt hade gått ut innan jag tog mitt körkort. Därför fick jag ta och göra halkbanan två gånger.

Jag hade inget emot att göra halkbanan två gånger då jag gjorde den en gång under sommaren och en gång under vintern. Man får då lära sig hur man hanterar hur bilen kan halka till så att man inte tar för givet att allt ska gå som på räls.

Jag är i dag väldigt glad att ha tagit körkortet för mig är det en otrolig bra investering. Man ska heller inte ta uppehåll när man väl börjar med körlektioner för att inte glömma bort regler eller känslan av att köra. Idag kör jag bil väldigt ofta och åker runt överallt med bilen.