Filmtips

Borta för alltid – film baserad på Harlan Cobens roman

Borta för alltid – film baserad på Harlan Cobens roman

Tio år efter att han förlorat två närstående dras en man in i ännu ett mysterium när hans flickvän försvinner. Bygger på en roman av Harlan Coben.

Finnegan Oldfield medverkar i den här thrillern med Nicolas Duvauchelle, Nailia Harzoune och Garance Marillier.

Så här står det om romanen på nätbokhandeln:
“Man glömmer aldrig sin första kärlek. Min blev mördad.” För Will Klein existerar endast en hjälte: hans äldre bror Ken. De växer upp i en välmående förort till New Jersey. En varm sommarkväll hittas Wills ungdomskärlek våldtagen och brutalt mördad i sin familjs källare. Alla bevis pekar på att Ken är den skyldige och när polisen är redo att gripa honom försvinner han spårlöst.

Kens tillintetgjorda och splittrade familj är övertygad om att han är borta för alltid. Elva år senare är Will fortfarande säker på att Ken är oskyldig till mordet. Han har en känsla att brodern försöker kontakta honom och finner bevis att Ken fortfarande är i livet.

Så inträffar ytterligare en katastrof. Wills flickvän försvinner och han erfar att hon inte är den person han hade trott henne vara. Mystiken tätnar och Will inser att han är något fasansfullt på spåren – och någon är tydligen beredd att döda för att bevara hemligheten. Will beslutar sig för att ta upp jakten på den okända mördaren och nu upptäcker han sanningen om sin älskade Sheila och om brodern Ken.”

Här kan du titta på trailern för filmen.

En gripande film som jag rekommenderar dig att se. Den går på Netflix.

Monica Ivesköld