Böcker, Bokrecension, Skriva

Nyårskyssen av Nora Roberts – recension

Nyårskyssen av Nora Roberts – recension

Format: Pocket

Serie: Boonsboro-trilogin del 3

Antal sidor: 312

Utgivningsdatum: 2015-03-16

Förlag: Albert Bonniers förlag

ISBN: 9789174294460

Recensionsex: Nej

Typ av bok: Kärleks- och relationsroman (feelgood)

Här kan du läsa inledningen:

”Med lite knarrande och en suck slog sig det gamla huset till ro inför natten. De åldrade stenmurarna glödde i den stjärnklara natten, reste sig vd torget i Boonsboro som de gjort i över två århundraden Till och med gatukorsningen låg öde nu, vilade i fält av ömsom ljus, ömsom skugga. Alla fönster längs Main Street verkade sova, njuta av slummern i den ljumma sommarnatten.
Hon skulle följa deras exempel, tänkte Hope. Slå sig till ro, sträcka ut sig. Sova.
Det vore det enda förnuftiga, och hon ansåg sig vara en förnuftig kvinna. Men efter den långa dagen var hon rastlös, och hon fick påminna sig själv om at Carolee skulle komma in tidigt och ta hand om frukosten. Värdshuset föreståndare kunde ta sovmorgon.”

VILKEN är själva handlingen: Staden Boonsboro, dess invånare, framför allt de närmaste runt bröderna och modern Montgomery. Just den här delen i serien handlar om Hope och Ryder.

Intrigerna: Underbara men inte alltför stora.

Miljöbeskrivningarna: Både exteriör- och interiör-mässiga.

Dialogerna: Driver handlingen framåt.

Baksidestexten – tagen från nätet

”Efter att ha lämnat storstaden, ett exklusivt hotell och en otrogen man bakom sig har Hope börjat om i den lilla staden Boonsboro, och trivs med sitt nya liv. Hon sköter stadens värdshus med säker hand och får gästerna att känna sig som hemma. Hon har allt hon vill ha, ett spännande jobb och nära väninnor – men på kärleksfronten är det mer stiltje än hon skulle önska. Den enda närkontakt med det motsatta könet hon får är när hon råkar i luven på Ryder Montgomery, den äldste av bröderna Montgomery som rustat upp det gamla värdshuset. Han är envis, tyst och tvär, och av någon anledning lyckas han alltid gå henne på nerverna. Visserligen råkade Ryder och Hope ge varandra en nyårskyss, men den var inget mer än ett tillfälligt misstag, det har de enats om. Eller? Nora Roberts är född och uppvuxen i Maryland, och i sin senaste romantrilogi har hon inspirerats av staden Boonsboro, där hon bor med sin familj. Liksom i böckerna har hon rustat upp ett gammalt värdshus som nu är hotell. Nyårskyssen är den avslutande, fristående delen i Nora Roberts omtyckta trilogi om värdshuset i Boonsboro och människorna runt omkring det.”

Mest positivt

En lättläst kärleksroman som är svår att lägga ifrån sig. Att det dessutom är tredje delen i en serie som jag läst, gör att jag redan är familjär med samtliga karaktärer.

Minst positivt

Långa kapitel. Jag uppskattar när de är korta. Då blir det enklare att läsa och griper mer tag i mig.

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag några utvalda texter utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 100

”Ryder låste upp dörren till värdshuset strax före klockan sju på morgonen, medan morgonsolens strålar just letade sig över rosorna som vällde över trädgårdsmuren Han hade satt igång byggarna tidigt, innan junihettan som kom senare under dagen och plågade dem. Ljudet av hammarslag, sågar och borrar ekade redan från huset på andra sidan tomten.
I värdshuset var det tyst, vilket inte förvånade honom. Han förväntade sig att kvinnor som kunnat ägna hela kvällen åt att göra sådant som kvinnor gjorde när de var för sig själva, skulle ta sovmorgon.”

Sidan 200

”― Hur kunde du vinna utan att vinna talangdelen?
― Genom att sopa banan med resten. Intervjun var jag grym på.
― Du var säkert grym i baddräkt också.
Hon log, gav honom den där loja, sugande blicken igen.
― Det kan man väl säga. Hur som helst var det längesedan.
― Du har säkert kronan kvar.
― Mamma har den. Men det viktigaste var att jag fick stipendiet. Det var mitt mål. Jag ville inte sätta mig själv eller mina föräldrar i skuld. De hade redan två barn på college som var på väg att vidare. Det gjorde stor skillnad att jag vann, och jag vann rättvist. De är ganska brutala, de där skönhetstävlingarna. Men jag vann och jag fick nya erfarenheter.”

Tidigare böcker i serien som jag recenserat

Värdshuset och Pojkvännen i serien Boonsboro av Nora Roberts – Monica Iveskölds blogg (monicaiveskold.se)

Här ser du alla delarna i serien:

 

Summering

En härlig kärleksroman som var svår att lägga ifrån sig. Jag ger den 4 av 5 pennor.

Vid pennan

Monica