Glad midsommar med recept

Glad midsommar med recept

Midsommarkrans med matjessill, ägg, lax, kavringssmul och grönsaker

6-8 portioner

Ingredienser

5 skivor kavring

50 g smör

5 ägg

500 g kokt kall färskpotatis

10 rädisor

400 g matjessill

150 gr kallrökt lax (snurrade som rosor)

2 dl gräddfil (separat) alt kaffegrädde

1/2 dl finskuren gräslök

1 dl ost, skuren i kuber

Skalad gurka i halva skivor

Cocktailtomater

svartpeppar

färsk dill och persilja till servering

Gör så här

Smula eller riv kavringen. Stek smulorna i smöret på medelvärme 3–5 minuter tills de är krispiga. Lägg på en bit hushållspapper. Låt svalna.

Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten och skala. Skär i klyftor. Dela potatisen på mitten. Skiva rädisorna tunt. Häll av och skär sillen i bitar. Snurra laxen och lägg som rosor i kransen.

Fördela ägg, potatis och matjessill på ett fat. Klicka på gräddfil och toppa med kavringssmul, gräslök, rädisor, smulad ost, svartpeppar och dill.

Dekorera med halva gurkskivor som blad och delade cocktailtomater.

Avsluta måltiden med kaffe och en chokladtårta med jordgubbar. Denna har jag gjort så här: Första lagret vaniljsås och ananas-ringar. Andra lagret med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar i skivor. Överst vispgrädde, chokladkex och jordgubbar.

Smaklig måltid!
Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *