Okategoriserade

Från bloggare till författande bloggare med Monica

Från bloggare till författande bloggare med Monica

Jag har idag ett antal websidor. Just nu kan jag inte bestämma mig för vilken av dem som ska få följa med mig här på blogbiz. Under tiden som jag grunnar på detta, väljer jag att göra detta inlägg manuellt. För att testa, smaka, känna, visa upp.

Min traditionella blogg innebär att du kan förvänta dig en bokrecension varje måndag, ett skrivar- eller effektivitetstips varje onsdag och ett recept varje fredag.

På min utbildnings-webb är tanken att jag ska blogga betydligt mer, framförallt kring mitt skrivande. Det är många romaner på väg ut nu. Först ut kommer “Porten till friheten“. Det är första delen i en serie om Henrietta. En relationsroman med inslag av feelgood och drama. Nästa roman i serien heter “Elvira“.

Samtidigt skriver jag på två nya fackböcker; “Du kan aldrig äta en hel elefant” (som handlar om tipsen för att må bra i vardagen – framförallt när du administrerar, strukturerar och planerar – samt “Börja skriva framgångsRIKT” – min nya skrivarbibel som innehåller ALLT du behöver veta för att bli en mer framgångsrik författare. Den blir ett komplement till min 25 onlineutbildning som släpptes i april med samma namn som boken.

Som om detta inte är nog, redigerar jag även en ny barnbok – “Axel och sjöodjuret“. Den riktar sig till barn i åldern 6-10 år. Tillsammans med mitt barnbarn Axel har jag skrivit den.

Förra barnboken “Pojkarna Bus och de 3 nycklarna“, skrev jag tillsammans med mina barnbarn Oliver och Tristan i Norge. Den utkom 2017.

 

2018 lanserades fackboken “Handbok för textproduktion – layout, design och formgivning“. En kraftfull bok på över 300 sidor om allt du behöver veta för att ställa upp din text på rätt sätt och sätta den professionellt. Det finns även en 20 veckors onlinekurs med namnet “Layout” för den som vill skapa professionella texter och bilder.

 

2019 lanserade jag fackboken “Redigera framgångsRIKT“, en liten häftad bok (på 64 sidor) med checklista och steg-för-steg-beskrivning över hur du redigerar. Den innehåller information för noveller, fackböcker och romaner. Dessutom kan du hämta färdiga mallar för redigering på en lösenordskyddad webbsida, som finns med i boken.

 

 

2019 utkom även antologin “Lyckliga tider” som var resultatet av en tävling med noveller om lycka. 26 underbara noveller av ca 20 författare.

Denna antologi var jag ansvarig utgivare för. Jag har själv deltagit i närmare 20 olika antologier. En ny är på väg ut – “Sommarmystik” – i vilken en av mina noveller kommit med. 2019 kom jag med i två antologier; “Tabu” (som innehåller 30 erotiska noveller) och “Jul igen” (del 2, som innehåller julberättelser).

Jag hoppas du vill följa med mig på min skrivar-resa. Förutom att skriva skapar jag således också onlinekurser. 25 st kan du i dagsläget välja på.

Tack för att du följer mig

Monica Ivesköld