Skriva

Skriv något som du brinner för

Skriv något som du brinner för

Att ha en idé har de flesta. Vilka idéer har du?

Själv har jag massor. Jag brukar diktera i min telefon och skicka till mig själv så att jag kan spara dem för att använda dem vid lämpligt tillfälle.

Men att ha en idé och att skriva en färdig roman eller novell är två olika saker, ska du veta.

En del har talang och färdighet. Andra kan träna upp den. Så ge inte upp! Du måste träna för att behärska hantverket, precis som en duktig simmerska eller backhoppare måste träna – många, många timmar per dag – för att kunna skapa resultat. För oss som skriver räcker det ibland med att vi skriver kontinuerligt. Jag skriver varje dag. Ibland blir det bara någon halvtimme, ibland flera timmar i sträck. Hur gör du?

Ett författarskap växer ibland långsamt.

Skrivarkurser rekommenderar jag varmt. Jag har gått kurser i hela mitt liv och slutar inte nu, trots min ålder. Ständigt lär jag mig något nytt. Det tänker jag fortsätta med. En kurs lär dig kanske inte att bli författare men den lockar fram kreativiteten hos dig. Du vet kanske att jag ska lägga ner min verksamhet till nyår. Passa på nu, så kan du få kurser med stor rabatt. Kontakta mig för mer information.

Det är magi att få till härliga scener, att skapa trovärdiga karaktärer och att skriva en berättelse som andra gillar.

Du vet kanske att det egentligen bara finns trettiosex grundhistorier för oss som skriver. Därför är det viktigt att din författarröst blir unik, att du hittar en story som ingen annan har berättat på just ditt sätt – tidigare.

Tillåt dig att fångas av vad du skriver. När du gråter eller skrattar åt dina egna ord, är det troligt att läsaren också gör det.

Lycka till med din utveckling!

Monica Ivesköld
Milord Inspiration (ingår i Resultat Direkt)