Okategoriserade

Kinesiologi och EFT mm

Kinesiologi och EFT mm

Mac Pompeius Wolontis föreläste på webinariet den 25 oktober 2022 som jag deltog i.

Se denna länk för mer information. Du kan hämta hem ett inspirerande dokument.

https://www.kinesiology.com/energipsykologi//EFT-PAP.pdf

Kinesiologi är troligen den bredaste metoden av alla kända. Utbildningen är på minst 6 år. Men även om man, som Mac, har jobbat med detta i 40 år, finns det mycket mer att lära.

Exempelvis:

Hypotalamus sättpunkter innebär att när man knackar på vissa punkter så sätter vi apotekaren i hjärnan på piedestal.

Alla punkter i ansiktet påverkar både mentala saker men också kemiska delar.

Knackningarna används sällan inom TCM i kinesiska metoder.

Den rytmiska knackningen (2-4 hertz) är optimal. Den är ett sätt att inte vänja nervsystemet. Ett exempel är att vi inte kan gå med en sten i skon. När man sätter i nålar, skruvar man på punkten med jämna mellanrum – annars kommer nervsystemet att glömma bort att nålen sitter där. Han som startade TFT (föregångaren) experimenterade med detta. Han kunde plötsligt fixa fobier för personer som var rädda för vatten genom att knacka på magsäckens punkter. Hans kurser var ruskigt dyra – hundratusentals kronor per kurs. En av eleverna var Gary Craig (som startade EFT). Gary la han ut sina PDF:er på nätet och alla kunde hämta  gratis. Här kan du läsa en av manualerna: https://archive.org/details/EftManual.

Det är stor betydelse att ha med alla punkterna i ansiktet. Sen finns det punkter för ex vis dopamin, urinblåsa, tunn- och tjocktarm osv. Och med hjälp av knackningarna kan du öka eller minska de kemiska reaktionerna. 

Urinblåsa 1-meridianerna går ända ner till fötterna. Urinblåsa 2 har inte den effekten på neuromotalerna. Urinblåsa 1 innebär underskott av seratonin vilket drabbar deprimerande personer. Medicinerna bygger inte upp seratonin-nivån tillräckligt för att personen ska må bra. Men medicinen höjer inte nivån i sig, utan stoppar nedbrytningen av seratoninet. Mycket av detta produceras i tarmen. Medicinen gör att seratoninen inte bryts ner vilket då gör att seratoninet höjs på sikt.

Gallblåsa 1 sitter i ögonvrån. Viktigt att hitta punkterna. Men om du knackar med flera fingrar hittar du punkten. Om du håller fingrarna på benet vid ögonvrån och gungar lite känner du en liten grop och det är DÄR punkten sitter. Funkar även om någon opererat bort gallblåsan.

Trippelvärmar-meridianen: Kineserna menar att vi har en nedre värmare mellan urinrör och navel. Trippelvärmaren omvandlar all energi till akupunktur-energi som vi använder i meridianerna. Viktig punkt för att få igång akupunktur-systemet. Påverkar substanser för att stimulera. Följ med fingret där ögonbrynet tar slut och gunga lite. Där hittar du en grop.

Magsäck 1-punkten stimulerar histaminet. OBS att magsäck 2 inte har samma funktion.

Tjocktarm 20 lugnar ner när du är överspänd.

Tunntarm 19-punkten kan du känna när du gapar. Då bildas ett litet hål. Påverkar noradrenalinet.

DU 28-punkten sitter mellan framtändernas rotsystem. Knacka hårt! Missbruksbeteenden kan höja dopamin-nivån. Exempelvis vid droger. DU-meridianen går från svanskotan och upp hit genom ryggmärgen. Höjd dopamin. 

REN 24-punkten – för kvinnans befruktning – minskar dopaminet. Lugnar ner de som är stressade.

Njure 27 påverkar förhöjt seratonin. Man slutar nästan alltid med denna punkt. Sitter under nyckelbenet.

Knackar man på en punkt med ett minustecken så höjs den, enligt Mac. 

 

TFT (Thought Field Therapy) och EFT (Emotional Freedom Technique) härstammar ursprungligen från

Applied Kinesiology (av kiropraktorer i USA). Psykolog Fred P. Gallo (www.energypsych.com) myntade termen Energy Psychology, på svenska översatt till Energipsykologi, se www.energipsykologi.se.  

PAP – PsykoAkupraktik ® är utvecklat av Mac Pompeius Wolontis i Sverige. PAP är en syntes av Kinesiologi, Akupressur och Energipsykologi.

De använder akupressur från 12 organmeridianer + 8 extraordinära meridianer, samt psykologisk och mental kinesiologi. Varje akupunkturpunkt på bilden (som du kan hämta hem) stimulerar olika neurotransmittorer (signalsubstanser), vilka byggs upp (syntes) och bryts ner (metabolism) av olika aminosyror, vitaminer och mineraler.

  • Acetylkolin Syntes (Gallblåsa 1) B1, B5, B12, Cholin, E, Magnesium, Mangan
  • Acetylkolin Metabolism (Lever 14) B2, B3, Betain, Dimethylglycin (DMG), Zink
  • Kurser i PAP, Energipsykologi, Kinesiologi och KinesioNutrition: www.Kinesiologi.org

Varje gång du rör en muskel måste acetylkolin byggas upp. När du har för mycket acetylkolin kan du få kramp och spänningar i kroppen. Du behöver ha vitaminerna B1, B5 och B12 för att kunna bygga upp acetylkolin samtidigt som du måste ha magnesium och mangan i kroppen. Du måste således ha tillräckligt med vitaminer och mineraler i kroppen. Om vi vill bryta ner acetylkolinet måste du ha B2, B3 och Betain, Zink mm.

Här ser du således att det inte bara är mental träning. Du måste ha rätt näring för att fixa detta.

Hur är kopplingen mellan kinesiologin och den psykologiska och mentala träningen?

En person som är depressiv har alltid brister i sitt näringssystem. Det går hand i hand.

Om man har underskott av acetylkolin, ska man knacka på gallblåsa 1. Symptomen är högt blodtryck, förstoppning och dåligt minne etc.

Har man överskott finns panikattacker, astma, muskelryckningar, vaknar mitt i natten och kan inte somna om. Då finns för mycket acetylkolin.

Your body is your unconscious mind. Jobba med både kropp och själ.

Googla på nätet om alla 12 meridianernas knackpunkter.

Knacka på Mjälte 21 som sänker histaminet och höjer immunet.

Är mjälte-punkten samma som den man kör i EFT som är under armen i höjd med Bh-bandet?
— Ja ungefär. Dra från bröstbenet fram och ut rakt under armhålan till höger. Eller lägg en penna i armvecket och dra sedan ut under armhålan, svarar Mac.

Kopplingar mellan Parkinson och depression samt överskott och brister?

Det finns några få kopplingar. Mac kan rekommendera flera duktiga personer som kanske kan hjälpa.

***

Finns det några ‘varningar’, något att ta i beaktande, knackningar som är farliga eller som ger negativa konsekvenser/hälsorisker?
SVAR NEJ
Det som kommer upp är inte farligt.

Börja med en mjuk behandling första gången och fördjupa sedan.

Mac rekommenderar Gojji-bär, kakao etc som kallas Superfood. Stoppa inte i dig skräp. Om du hittar ett paket i affären med industriproduktion, skippa det. De flesta människor äter mer energier än sund mat. Därför får folk övervikt. Skaffa näringstät mat och komplettera med det som du fattas. Gärna exklusivt tillägg som kroppen behöver. Själv använder jag näringsdrycker morgon och kväll, kan jag berätta. Vill du veta mer om detta, kontakta mig.

Vi får inte i Sverige behandla barn under 8 år. Om nya lagen går igenom höjs det till 15 år. I Danmark får vi behandla bebisar.

Är det viktigt att börja med knackningarna uppifrån och neråt. Eller kan man välja i en annan ordning?
Svar: Meridianerna gör att vi kan knacka där. Sedan har vi flödet i Schakra-systemet. Du kan aldrig göra fel. Börja där du känner det. Gå på din intention.

Spännande saker! Eller hur?

Monica