Kasslergratäng – enkel vardagsrätt
Kasslergratäng – enkel vardagsrätt
Idag bjuder jag på ett lättlagat recept så här i juletider. Testa gärna!
Ingredienser 4 port
- Benfri kassler – 375 g
- Potatis ¾ kg (5-6 stora potatisar eller 10-12 små)
- Morot 1
- Gul lök 1 st
- Vitlöksklyftor 3 st
- Röd paprika 1 st
- Flytande margarin – 1 msk
- Kaffegrädde 2,5 dl
- Salt 1 tsk
- Svartpeppar 1 krm
- Riven ost – 2-3 dl
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Strimla kasslern.
- Skala potatis, morot, lök och vitlök.
- Skiva potatis och morot.
- Strimla löken och finhacka vitlöken.
- Dela, kärna ur och strimla paprikan.
- Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna.
- Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form.
- Häll över grädden.
- Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min.
- Servera gärna med sallad.
Smaklig måltid!
Monica