Böcker

Delar en fantastisk recension för Porten till friheten med dig

Delar en fantastisk recension för Porten till friheten med dig (min roman)

Jag är så glad och lycklig över alla de fantastiska recensioner som jag har fått avseende min roman PORTEN TILL FRIHETEN.

Du har väl inte missat att läsa den? Den finns både som ljud-, tryckt och e-bok.

Här är ännu en som värmer mitt hjärta. Tusen tusen tack @biulasbooks

Så här står det:

”Monica Iveskölds berättelse och ord slår sig rakt in i hjärtat när jag läser hennes bok Porten till friheten. Boken som berör tunga och tragiska ämnen men ändå är så klarsynt och rakt berättad att den fängslar och är så lätt att ta till sig.

I Porten till friheten får vi följa den lilla flickan Henrietta under hennes barndom och ungdom på 50- och 60-talet och det får vi göra genom den äldre kvinnan Henrietta som allvarligt sjuk minns tillbaka till sin uppväxt. En uppväxt som inte varit en dans på rosor utan en tragisk, slingrande väg mot vuxenlivet men det finns också ljuspunkter. Henrietta överges i stort sett av sina unga föräldrar och växer till stor del upp hos sin mormor och morfar. En plats som är varm på kärlek men även här finns tragik i form av den alkoholism som hennes morfar lider av. I hennes liv finns även den psykopatiska äldre mannen Wolfgang som är hennes farfar och som hon regelbundet tvingas att umgås med.

Att ta del av Henriettas öden, händelser i hennes liv och hennes tankar rör något i ens inre. Jag kan tycka så vansinnigt synd om den lilla flickan som överges av sina föräldrar och vad hon trots sin mormors kärlek får utstå i hemmet. Jag blir vansinnig och får ont i magen när jag läser om Henriettas besök hos den fruktansvärda Wolfgang och hur han får uppföra sig. Och hur kan de vuxna runt omkring Henrietta inte se vad som pågår och fortsätta tvinga henne fram en relation med Wolfgang. Men framför allt känner jag med den starka, modiga lilla flickan som får utstå så mycket men ändå ser framåt och försöker skapa sig ett liv bortanför allt det hemska, hennes sökande efter frihet.

Porten till friheten är en bok som gräver sig in i en och biter sig fast, den lever kvar långt efter att sista sidan är läst. Porten till friheten är en bok som jag varmt rekommenderar och stort tack Monica Ivesköld för att jag fick läsa och recensera denna starka berättelse.

Betyg: Fem (5) fjärilar

Vill du se ännu fler recensioner, klicka här:

#portentillfriheten hashtagg på Instagram • Foton och videoklipp