Böcker, Skriva

Titeln på din novell/roman

Titeln på din novell/roman

Har du funderat över någon titel? Oftast börjar jag med en arbetstitel. Senare ändrar jag den EFTER att jag kollat så det inte finns någon liknande utgiven. Detta kollar du på Libris hemsida. Exempelvis har jag arbetsnamnet ELVIRA på min kommande roman. Men under tiden som jag skrivit, redigerat, skrivit om hela osv, har någon annan hunnit före och nu finns det en annan bok med denna titel. Alltså måste jag tänka om. Så ELVIRA får heta något annat … Än har jag inte bestämt mig.

Vilken typ av titlar gillar du?

Själv gillar jag smarta, snärta titlar. Tycker inte att en titel ska vara alltför lång. Den måste också vara signifikant för romanens/novellens innehåll.

Min roman PORTEN TILL FRIHETEN är ett exempel på detta. Den handlar om Henrietta som letar efter porten till frihet. Kanske hittar hon den? Läs romanen för att få reda på vad som händer på hennes tragiska resa som har ett lyckligt slut. Det är en relationsroman. Här hittar du länken till den (den finns både som ljudbok, e-bok och häftad roman):

Porten till friheten – Monica Ivesköld – Häftad (9789189261129) | Bokus

Lycka till med din titel!

Monica