Böcker, Må bra, Qigong

Vill du slippa stress och oro? – Redigering pågår av boken Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong

Vill du slippa stress och oro? – Redigering pågår av boken Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong

108 av 223 sidor är nu slutredigerade. Lanseringen närmar sig med stormsteg.

Exklusivt Utdrag 🔍 Få en smygtitt på “Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong”. 🔍 Läs ett utdrag från boken och upptäck vad som väntar dig! (Bilden är skapad med hjälp av AI) #BokUtdrag #ChiNengQigong #MENTALA_VITAMINER_MED_CHI_NENG_QIGONG

Här får du ett litet utdrag kring stress i boken. Du får många verktyg för att eliminera stress, må gott och slippa oro.

***

6 Stressreduktion

Stress kommer från dina rädslor och du styrs av dem, framför allt rädslan för att inte ha kontroll. När du inte har kontroll, upplever ditt undermedvetna att du är inkompetent, vilket skapar enorm stress.

All stress kan härledas till någon form av oro, vare sig det handlar om stress i jobbet, hemma eller i samband med sjukdom. Du kan bearbeta all stress genom de övningar du fått tillgång till i denna bok, samt genom att tänka andra tankar – eller att tysta ”aporna” i ditt sinne.

 

Stress

Vem är den viktigaste personen i ditt liv? Ja precis, du själv så klart. Meditation gör dig frisk och qigong botar.

Den som brinner för något, kan bränna ut sig. Hur ser utbrändhetskurvan ut?

Kanske upplever du jobbet som roligt och bryr dig inte om motgångar. Du arbetar kanske utan problem eller övertid. Eventuellt identifierar du dig med dem som du arbetar tillsammans med, men kan upplevas av andra som ett hot. Du har kanske högre mål än vad andra förväntar sig?

Om du är idealist kan du hamna i stagnationsfasen. Du känner förlust och tvivel, ser inga resultat och känner dig otillräcklig. De orealistiska förväntningarna blir tunga, olustkänslorna ökar. Du jobbar hellre ensam än samarbetar, vilket gör att du isolerar dig. Hälsan sviktar och det kan leda till magbesvär, huvudvärk eller andra åkommor. Du blir en ensamvarg och slutar skratta.

Den tredje fasen är frustrationsfasen. Arbetet känns meningslöst och omöjligt. Du funderar över om du valt rätt yrke och får framtidsskräck. Kanske börjar du bli negativ och ser hinder både hos dig själv och de som du arbetar med. Du känner dig maktlös och okunnig. Alla goda resultat uteblir, irritationen ökar och konflikterna blir fler. Du får psykosomatiska och kroniska symptom och du börjar dra dig undan.

Sista fasen innebär att apatin sätter in eller att du blir överaktiv. En del sover inte, andra sitter och stirrar i väggen. Några överarbetar. Du tappar kontakten med dig själv, lyssnar dåligt och säger JA till allt. Detta förvärrar stressen för alla andra, särskilt för dem som sedan måste rädda dig. Du går ”in i väggen”. Hoppet lämnar dig och du resignerar. Distansen till omgivningen blir enorm och självförtroendet går i botten. Du tappar fotfästet och ger upp. Katastrofen inväntas. Du känner dig tung och trött. Utbrändheten är ett faktum, vilket kan leda till fysisk eller mental kollaps, som när en gammal bil rasar ihop.

Om du mediterar eller använder de övningar du har fått i den här boken, kommer du garanterat att skapa energi som hindrar dig från utbrändhet. Skapa din inre och sedan din yttre energi. Upplev att du brinner utan att bränna ut dig!

***

Jag hoppas du gillar vad jag skrivit ovan. Förutom boken får du även tillgång till ett antal meditationer, hypnoser och andra verktyg som hjälper dig släppa oro och stress. Dessa kommer du att få tillgång till inspelade på YouTube via en länk och ett lösenord som finns i boken.

Vill du (utan bindning) boka ett förhandsex och få möjlighet till rabatt på boken, anmäl dig på denna länk:

Boken “Mentala vitaminer med Chi Neng Qigong” hjälper dig må gott (simplesignup.se)

Att behöva låna pengar direkt kan vara en stressig situation för många människor. Oavsett om det är för att täcka en oväntad utgift, betala en räkning eller bara för att få ekonomin att gå runt tills nästa löning kommer, kan känslan av brådska och ovisshet vara överväldigande.

Stressen kan öka när man inser att man kanske inte har den bästa kreditvärdigheten och därmed kan få högre räntor eller bli nekad lån. Det kan också vara svårt att hitta en pålitlig långivare som erbjuder lån med snabb godkännande och utbetalning.

För att minska stressen när man behöver låna pengar direkt, är det viktigt att först och främst ta sig tid att undersöka olika lånealternativ och se vilket som passar bäst för ens individuella situation. Att ha en klar plan för hur man ska använda lånet och hur man ska återbetala det kan också bidra till att minska ångesten.

Att vara öppen och ärlig med långivaren om ens ekonomiska situation och behov kan också underlätta processen och öka chanserna för att få lånet beviljat. Att ta hjälp av en ekonomisk rådgivare eller en vän för att få stöd och råd kan också vara till stor hjälp.

I slutändan är det viktigt att komma ihåg att det är ok att be om hjälp när man behöver det och att stressen över att behöva låna pengar direkt är en normal reaktion. Att hantera stressen genom att vara väl förberedd och söka stöd kan göra hela processen mindre skrämmande och ge en känsla av kontroll och trygghet.

Monica