Torskrygg i ugn
Torskrygg i ugn
Den här är mycket god och enkel att göra. Vi älskade den.
Ingredienser 4 portioner:
- Torskryggsfiléer 600 gr
- Salt 1 tsk
Sås:
- Creme fraiche 2 dl
- Kaffegrädde 2 dl
- Grönsaksbuljong ½
Potatisstomp:
- Potatis 900 gr
- Mjök 2,5 dl
- Salt 1 tsk
Topping:
- Salladslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125° eller aningen högre.
- Lägg fisken i en liten ugnsform.
- Blanda crème fraiche och kaffegrädde i en skål. Smula ner buljongen. Rör ihop ordentligt.
- Häll såsen över fisken i formen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 min, eller tills den är färdig.
- Skala och skär potatisen i små bitar.
- Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Späd med mjölk. Smaka av med salt och eventuellt svartpeppar.
- Toppa torskryggen med salladslök skuren i tunna skivor.
- Servera med en tomatsallad.
Smaklig måltid!
Monica