Recept

Torskrygg i ugn

Torskrygg i ugn

Den här är mycket god och enkel att göra. Vi älskade den.

Ingredienser 4 portioner:

  • Torskryggsfiléer 600 gr
  • Salt 1 tsk

Sås:

  • Creme fraiche 2 dl
  • Kaffegrädde 2 dl
  • Grönsaksbuljong ½

Potatisstomp:

  • Potatis 900 gr
  • Mjök 2,5 dl
  • Salt 1 tsk

Topping:

  • Salladslök

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 125° eller aningen högre.
  • Lägg fisken i en liten ugnsform.
  • Blanda crème fraiche och kaffegrädde i en skål. Smula ner buljongen. Rör ihop ordentligt.
  • Häll såsen över fisken i formen.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 15-20 min, eller tills den är färdig.
  • Skala och skär potatisen i små bitar.
  • Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 min. Häll av vattnet och mosa potatisen med en stöt direkt i kastrullen. Späd med mjölk. Smaka av med salt och eventuellt svartpeppar.
  • Toppa torskryggen med salladslök skuren i tunna skivor.
  • Servera med en tomatsallad.

Smaklig måltid!

Monica