Fisksoppa med potatis, champinjoner, lax, hummer och räkor
Idag bjuder jag på en god fisksoppa.
Krämig fisksoppa blir extra matig med potatis, champinjoner och räkor. En bit bröd är gott till.
Ingredienser
400 g lax och hummer
salt och peppar
400 g potatis
200 g champinjoner
4 salladslökar
smör till stekning
5 dl blandad buljong av tärning eller konc fond (hummer)
3 dl vispgrädde
100 g skalade räkor
1 dl hackad storbladig persilja
Ev kajennpeppar
Serveringsförslag: Bröd (nybakta frallor)
Gör så här
Dela fisken i mindre bitar, ca 2×2 cm, salta och peppra och låt ligga.
Skölj och tärna potatis och champinjoner, skiva salladslöken. Fräs potatis och champinjoner nästan mjuka i en kastrull med valfritt matfett. Tillsätt salladslöken och fräs några minuter till.
Häll på buljong och låt koka upp. Tillsätt grädde. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med mer salt och peppar.
Lägg ner fisken i kastrullen. Sjud tills fisken är klar, ca 5 minuter.
Vid servering, lägg räkor, hummer och hackad persilja på toppen i tallriken. Krydda gärna med kajennpeppar för extra sting.
En bit bröd är gott till.
Smaklig måltid!
Monica