Okategoriserade

Hur man får råd med många böcker

Älskar du böcker och vill ha hela huset fullt med böcker?

Det kan vara snyggt att ha många böcker längst mot väggarna som ett bibliotek. Det kan ta flera år att samla på sig massor av böcker. Man kan också samla på sig massor genom att besöka olika loppis och köpa böcker billigt.

Man kan också köpa nya böcker vilket då är dyrt. Eller så kan man använda sig utav en bättre och billigare elavtal för att ha råd med annat för pengarna man sparar på elen vilket man kan göra hos https://www.zmarta.se/el.

Har du ärvt hus och hem från dina far och mor föräldrar då lär du ha fått massor av böcker i arv. Ibland kan vissa böcker stiga rejält i värde om man bevarar dem väl. För visste du att silverbibel ligger i Uppsala. Den ligger i ett stort hus eller bibliotek som heter Carolina Rediviva. Det är också där kungen och drottningen står ibland när de besöker Uppsala.

Det är ett bibliotek som tillhör Uppsala universitet och som ni vet så är Uppsala en studentstad. Varje år så kommer massor av nya studenter dit. I Uppsala finns mycket att göra för stundernas del.

Uppsala har 13 nationer

I Uppsala finns det massor av nationer som man kan tillhöra. Det finns nämligen 13 nationer kring Uppsala universitet och vår kung Carl Gustaf och Kronprinsessan Victoria har då tillhört Stockholms Nation. På tex Norrlands nation har de alltid roliga event som att tex skapa smycken. Dessa event brukar vara fullsatta för att de även bjuder på pizza buffé och detta vill studenterna verkligen inte missa när de ska välja olika event.

Varje nation har sina egna event och varje nation har även en restaurangdel. Dessa restauranger brukar ha förmånliga priser på sina mat och dryck vilket studenter i Uppsala är väldigt tacksamma för. Även om du inte är en student kan du besöka dessa nationer. De är oftast väldigt gamla och alla ligger de centralt i Uppsala.