Effektivitet, Må bra, Utveckling

Programmering av hjärnan

Programmering av hjärnan

Har du tänkt på att vissa ord och uttryck stannar kvar i ditt medvetande? Att dina föräldrar, syskon, omgivning, lärare har programmerat dig. Och på ’gamla dar’ är det kanske chefen, kollegorna osv. Lyssna exempelvis på dessa påståenden:

 • ”Små pojkar lipar inte!”
 • ”Du är en liten flicka. Sätt dig ner och var tyst! Du ska ses, inte höras.”
 • Eller som en lärare sa: ”Du är inte speciellt bra på geografi.” (Sedan dess är jag mycket dålig på detta, kan jag lova.)
 • ”Ät upp ALLT på tallriken!”

Vet du vad detta beror på? Jo, att vi uppfyller den satta profetian som någon försökte programmera upp oss med som barn.

Många överviktiga personer har kämpat med att sluta bete sig som soptunnor. Jag är en av dem – eller var … Numera är jag viktväktare. Att äta upp vad vi själva lägger upp på tallriken är givetvis något etiskt. Du bör inte ta upp mer än du kan äta. Då blir överskottet en skymf för kocken. Men om du får en färdigportionerad tallrik, är du inte tvungen att äta upp, eller hur?

Allt detta har faktiskt att göra med våra hjärnvågor.

Hjärnvågorna

När jag utbildade mig inom hypnoterapi, fick jag lära mig mycket om hjärnvågor. Nu när jag gått Joe Dispenzas kurs ”Making your mind matter”, faller alla pusselbitarna på plats.

Du har ett antal hjärnvågor att tillgå. Dessa är:

 • Delta
 • Theta
 • Alfa
 • Låg Beta
 • Mellan Beta
 • Hög Beta

Din hjärnas cykler pumpar för fullt. Ju högre upp du kommer i Beta, desto mer analytisk blir du. Och tro INTE att du kan förändra någon programmering när du är där. Nej, faktiskt inte.

Som barn växer vi genom dessa stadier. Ett litet barn (0-2 år) befinner sig i Delta. Vid 2-6 år ökar hjärnvågorna till Theta. Barn upp till 6 år befinner sig i en okodad tillvaro och analyserar inte. När de sedan blir 6-12 år börjar hjärnvågorna öka och barnet utvecklas genom att då befinna sig i Alfa-stadiet. Det är i detta stadium vi hamnar vid hypnos, exempelvis. Även när du själv låter hjärnan vila och undrar hur du kom hem (om du kör bil). 😉

Detta är den imaginära världen.

Någonstans mellan 6-12 börjar barnet analysera saker och ting. Då slutar de tro på tomten, exempelvis.

Efter 12 år och framåt spenderar många unga tiden i lågnivå av Beta. Där är du också när du läser en bok, exempelvis.

Men så snart du ska testas på kunskapen som du läst, måste du upp i mellannivån av Beta.

Vad är det då som händer när du går till högnivån av Beta?

Många människor som lever i höga Beta-tillstånd tar till droger och alkohol för att söva kroppen och få ner sig själva till en lägre Beta-nivå.

Därför är det viktigt att du går ner i lägre tillstånd såsom Alfa och Theta. Det är då du når ditt undermedvetna. Det är DÅ du kan omprogrammera dig själv.

Om du är en emotionell person och samtidigt frustrerad och otålig, vilken nivå befinner du dig på då? Rätt!
Hög-Betanivå.

Låt oss anta att du är frustrerad och emotionell OCH samtidigt försöker analysera ditt liv och ta reda på orsaken till att du mår så, driver du din hjärna ännu högre upp i Beta-nivån.

Du kommer inte att lyckas lyssna eller tro på något som inte har med just DEN känslan i den nivån att göra. Med andra ord, du kommer automatiskt att föreslå dig själv sådant som är lika med känslan du befinner dig i. Du kommer INTE att vara öppen för tankar som är annorlunda än den känslan.

Nu förstår du kanske varför hypnos är så givande för så många människor. En del kan sluta röka, andra blir befriade från flygrädsla osv.

Om du mediterar når du Alfa-nivån. Testa att få ut mer i livet genom att gå ner i varv.

Lycka till!

Monica

Människor blir lätt spelmissbrukare och bör vara försiktig med Betting utan svensk licens som är ett spel.

Vad bör man vara försiktig med när man spelar Betting utan svensk licens

Att spela på bettingsidor utan svensk licens kan medföra flera risker och utmaningar som du bör vara medveten om. Här är några viktiga saker att vara försiktig med:

1. Mindre konsumentskydd

Svenska bettingsidor är licensierade och reglerade av Spelinspektionen, vilket innebär att de måste följa strikta regler för att skydda spelare. Utan denna licensering kan konsumentskyddet vara svagare på utländska sidor. Detta innebär att det kan vara svårare att få hjälp om något går fel.

2. Ansvarsfullt spelande

Svenska licensierade sidor är skyldiga att erbjuda verktyg för ansvarsfullt spelande, såsom självavstängning via Spelpaus. Utländska sidor kanske inte erbjuder samma möjligheter eller stöd för spelare som behöver begränsa sitt spelande.

3. Ekonomiska risker

Utländska bettingsidor kan ha olika regler för insättningar och uttag, vilket kan innebära högre avgifter eller längre bearbetningstider för uttag. Var noga med att kontrollera deras betalningsvillkor.

4. Rättsliga frågor

Spel på bettingsidor utan svensk licens är inte olagligt för spelare, men dessa sidor får inte aktivt marknadsföra sig till svenska kunder. Om en konflikt skulle uppstå, kan det vara svårt att få rättslig hjälp eftersom operatören inte är skyldig att följa svenska lagar.

5. Skatter

Vinster från spel på utländska sidor kan vara skattepliktiga om operatören inte är baserad inom EU/EES. Se till att du är medveten om de skattemässiga konsekvenserna av att spela på sådana sidor.

6. Datasäkerhet

Utländska bettingsidor kan ha olika säkerhetsstandarder när det gäller hantering av dina personuppgifter och betalningsinformation. Kontrollera att sidan har giltiga säkerhetscertifikat och recensioner som intygar dess trovärdighet.

7. Spelmissbruk

Utan de strikta regler för ansvarsfullt spelande som finns i Sverige, kan det vara lättare att utveckla spelmissbruk. Var medveten om dina spelvanor och sätt gränser för ditt spelande.

Tips för ansvarsfullt spelande på utländska sidor

 • Sätt en Budget: Bestäm i förväg hur mycket du har råd att förlora och håll dig till den budgeten.
 • Tidsgränser: Sätt tidsgränser för ditt spelande för att undvika att det tar över för mycket av din tid.
 • Självavstängning: Om möjligt, använd självavstängningsverktyg om du känner att ditt spelande börjar bli problematiskt.
 • Sök Hjälp: Om du känner att du utvecklar ett spelproblem, sök hjälp från stödorganisationer som Stödlinjen eller Anonyma Spelare (GA).

Sammanfattning

Att spela på bettingsidor utan svensk licens kan erbjuda fler valmöjligheter och bonusar, men det innebär också högre risker. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker och spela ansvarsfullt. Se till att välja pålitliga och välrenommerade sidor, kontrollera deras villkor noggrant och sök hjälp om du märker tecken på spelproblem.