Laxpudding med kallrökt lax

Laxpudding med kallrökt lax

Idag bjuder jag på ett gott och ganska snabblagat recept. Passar bra så här efter all julmat, tror jag. Smaklig måltid!

Ingredienser 2 port:

  • 1 rödlök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 5-6 kokta potatisar
  • 150 g kallrökt lax i tunna skivor
  • 35 g bladspenat
  • 1 knippe dill
  • 2 ägg
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1,25 dl mjölk
  • Salt och peppar

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Strimla löken tunt.
  • Stek den mjuk i lite av margarinet.
  • Smörj en ugnsfast form.
  • Skiva potatisen och lägg den i ett lager i botten på formen.
  • Lägg hälften av laxen, löken, spenaten och den hackade dillen ovanpå potatisen.
  • Lägg ett nytt lager potatis och fyll på med resterande lax, lök, och spenat.
  • Avsluta med potatis överst.
  • Vispa ihop ägg, kaffegrädde, mjölk samt lite salt och peppar.
  • Lägg i resterande dill i äggstanningen och häll allt i formen.
  • Sätt in i ugnen ca 25-30 minuter.

Smaklig måltid!

Monica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *