Böcker, Skriva

Baksidestext – bör skapas i början av ditt skrivande

Baksidestext – bör skapas i början av ditt skrivande

Jo, det verkar tidigt men det är viktigt. Du får ett mål nedskrivet, ett mål som du ska uppfylla. Det blir ett bra marknadsföringsunderlag. Baksidestexten kan du använda när du skickar till förlag eller snabbt ska presentera din bok för någon.

Jag har tre böcker på gång just nu. Den första – SKRIVA FACKBÖCKER – har godkänts av ett förlag. Den andra – romanen ELVIRA (arbetsnamn) – ska skickas ut till olika förlag (eftersom den är omskriven). Slutligen, den tredje – fackboken SMEKMÅNAD LIVET UT – vänder sig till alla parrelationer och ska också skickas till förlag.

En baksidestext bör bestå av max 1000 tecken och vara en intresseväckare. Skriver du skönlitterärt kan den innehålla händelseförlopp, miljö och tankar. En facklitterär text bör besvara frågorna vad, vem, varför.

Så här kan baksidestexten se ut för dessa olika böcker.

Skriva fackböcker

Detta är en bok för dig som är sugen på att skriva en fackbok. Med hjälp av boken får du ett komplett körschema; hur du från början till slut skriver din bok, vad du ska tänka på och hur du gör till väga. På så sätt blir det enklare att skriva. Själv har jag skrivit 70 fackböcker med denna inräknad och har rutin på händelseförloppet. Det är detta jag vill dela med dig. Som effektivitetskonsult i 40 år, vill jag också göra det så smart som möjligt, så att du kan få tid över till annat.
I boken får du tips kring program och appar såväl som steg-för-steg-beskrivningar. Genom att följa den från sidan 1 och framåt, kommer det att bli betydligt enklare för dig att skriva din fackbok. Jag önskar dig stort lycka till i processen!
(732 tecken)

Nedan ser du innehållet i fackboken:

Romanen ELVIRA

Elvira – som fortfarande lever och i år fyller 101 år – har en spännande livshistoria. Jag har fått ta del av denna under ett år för att skriva en skönlitterär historia. Elvira blev änka vid 34 års ålder med tre små pojkar och nästan helt utan inkomster och pengar. Klarar hon att reda ut livet? Förblir hon ensam eller träffar hon en ny man? Jo, livet är krokigt för Elvira men jag kan utlova att det slutat lyckligt (feelgood). Romanen är en relationshistoria och helt sann, ett gripande livsöde som återberättar Malmös och Sveriges historia sedan början av 1900-talet. Följ med på resan och låt storyn gripa tag i dig. Här finns både skratt och tårar, glädje och sorg, återblickar och nutid.

(694 tecken)

Smekmånad livet ut – en bok för alla parrelationer

Detta är boken som kommer att skapa förståelse för din egen och din partners personlighet. Genom att göra gratistesterna och följa övningarna för att gemensamt diskutera tillsammans, kommer ni att öka kommunikationen samtidigt som du lär känna både dig själv och din partner på djupet.
Jag har arbetat med personlig utveckling i fyrtio år och varit gift i femtio. Nu vill jag dela med mig av all min kunskap till dig så att du kan få ett lyckligt liv.
Boken är utmärkt som gåva till alla de par som ska flytta samman eller gifta sig.
Kapitel för kapitel får ni utvecklas tillsammans och fördjupa er relation.
Idén till boken har jag haft länge. Alla de utbildningar jag har kört under 40 år, har kryddats med frågan:
”Varför har vi inte fått lära oss detta redan i skolan?”
Håll till godo och njut av din utvecklingsresa tillsammans med din utvalda livspartner!

(870 tecken)

Nu är det din tur …

Sätt dig ner och skriv baksidestexten. Upptäcker du – efter att ha skrivit ett antal kapitel – att du kommit på avvägar i processen, kan du dessutom enklare hitta tillbaka till stigen som leder till ditt bokprojekt.

Lycka till!

Monica