Recept

Får jag bjuda på gubbröra – recept

Får jag bjuda på gubbröra – recept

Idag bjuder jag på min senaste gubbröra. Som du säkert vet, älskar jag att laga mat. Dessutom är jag barnsligt förtjust i matjesill. Gubbröra har jag gjort många gånger. Detta är det senaste receptet som jag testade. Vi njöt av det till påsk, kan jag avslöja.

Ingredienser

200 gr väl avrunnen matjessill

4 hårdkokta hackade ägg

1 liten hackad rödlök

0,5 syrligt och hackat hårt äpple

1 knippe dill

1 knippe gräslök

1 dl lättmajonnäs

1 dl lätt creme fraiche

1 msk kaviar på tub

Eventuellt lite salt och peppar

Rädisor att dekorera med

Kavring

Gör så här

  1. Börja med att hacka den avrunna sillen och lägg i en skål.
  2. Hacka ägg och lägg i skålen.
  3. Finhacka rödlök och äpple.
  4. Hacka eller finklipp dill och gräslök.
  5. Lägg allt utom lite dill och gräslök (som du sparar för att dekorera med) i bunken med sill och ägg.
  6. Klicka i lätt-majonnäs, lätt-creme fraiche och kaviar och rör om.
  7. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  8. Fördela gubbröran på kavringen.
  9. Garnera med rädisor, dill och gräslök.

Smaklig måltid!

Monica