Får jag bjuda på gubbröra – recept
Får jag bjuda på gubbröra – recept
Idag bjuder jag på min senaste gubbröra. Som du säkert vet, älskar jag att laga mat. Dessutom är jag barnsligt förtjust i matjesill. Gubbröra har jag gjort många gånger. Detta är det senaste receptet som jag testade. Vi njöt av det till påsk, kan jag avslöja.
Ingredienser
200 gr väl avrunnen matjessill
4 hårdkokta hackade ägg
1 liten hackad rödlök
0,5 syrligt och hackat hårt äpple
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 dl lättmajonnäs
1 dl lätt creme fraiche
1 msk kaviar på tub
Eventuellt lite salt och peppar
Rädisor att dekorera med
Kavring
Gör så här
- Börja med att hacka den avrunna sillen och lägg i en skål.
- Hacka ägg och lägg i skålen.
- Finhacka rödlök och äpple.
- Hacka eller finklipp dill och gräslök.
- Lägg allt utom lite dill och gräslök (som du sparar för att dekorera med) i bunken med sill och ägg.
- Klicka i lätt-majonnäs, lätt-creme fraiche och kaviar och rör om.
- Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Fördela gubbröran på kavringen.
- Garnera med rädisor, dill och gräslök.
Smaklig måltid!
Monica