Recept

Kålpudding

Kålpudding

Idag bjuder jag på kålpudding – så himla gott.

Ingredienser

500 gr vitkål

2 msk olja

1 msk sirap och 1 msk honung

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

1  gul lök

500 g blandfärs

1  ägg

2 msk kinesisk soja

1 dl kaffegrädde

1 msk koncentrerad kalvfond

1 msk sirap

1/2 tsk salt

2 krm vitpeppar

Lite grillkrydda, paprikpulver och kryddpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.

Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint.
Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.

Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, honung, salt och svartpeppar.

Skala och riv löken fint.
Blanda löken i färsen och häll sedan på övriga ingredienser, ägget, sojan,

Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form.
Lägg på färsen och täck med resterande kål.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Täck eventuellt med ett lock eller folie i slutet av stegtiden.

Servera med kokt potatis och en sallad.

Smaklig måltid!

Monica