Kålpudding
Kålpudding
Idag bjuder jag på kålpudding – så himla gott.
Ingredienser
500 gr vitkål
2 msk olja
1 msk sirap och 1 msk honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk kinesisk soja
1 dl kaffegrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1 msk sirap
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
Lite grillkrydda, paprikpulver och kryddpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C.
Skär bort den hårda mittstocken på vitkålen och strimla resten fint.
Bryn kålen i omgångar på hög värme i olja ca 5 minuter utan att det bränns.
Lägg i en bunke och smaksätt med sirap, honung, salt och svartpeppar.
Skala och riv löken fint.
Blanda löken i färsen och häll sedan på övriga ingredienser, ägget, sojan,
Lägg hälften av kålen i en smord ugnssäker form.
Lägg på färsen och täck med resterande kål.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter. Täck eventuellt med ett lock eller folie i slutet av stegtiden.
Servera med kokt potatis och en sallad.
Smaklig måltid!
Monica