Må bra

Meditera – bli INGEN

Meditera – bli INGEN

När du mediterar, hur ofta tappar du tids- och rumsuppfattningen? Upplever du stunder då du blir ingen. Det är DÅ du når kvantfältet. Du går från självisk till osjälvisk.

Hur ofta somnar du eller nickar till? Det är när dina hjärnvågor ändras. Du förflyttas från beta till alfa. (Vet du förresten, att jag är utbildad hypnoterapeut och har arbetat i många år med Alfa-metoden?) Glider du – vid meditationen – även ner till teta-nivån?

Kanske stoppar du upp mitt i meditationen och tänker efter hur länge musiken ska pågå (om du har musik inkopplad)? Kanske tänker du ”hur länge har musiken pågått”? När du gör så, knyter du an kroppen till nu:et och inte till framtiden. Det är stunden när du återknyter din kropp till ett nytt sinne.

Blir du någon gång frustrerad, otålig, vaksam?  Det är då din kropp försöker vara ditt sinne. Men om du blir medveten om att känslor är från det förflutna, härdar du din kropp, får den att slappna av och återgå till nu:et. Då har du potential. Varje gång du härdar din kropp, förbjuder du kroppen att vara ditt sinne.

Kanske vill du ibland öppna dina ögon, kliva upp, förflytta dig? Kroppen försöker förändra något och du blir medveten om att det är en vana. När du märker att kroppen vill detta, uppmana din kropp att ”stanna upp”.  Du fortsätter slappna av och leder den in i nu:et. Det är då du drar ut kroppen ur den förutsägbara framtiden.

Kanske börjar du analysera mitt under meditationen? Kanske tänker du: Gör jag rätt? Funderar över vad du ska visualisera. Jag som är så upptagen, vad sjutton gör jag när jag ska fokusera på ingenting? Jag har så mycket att göra. Kanske märker du alla ljud omkring dig och analyserar dem? Du blir medveten om detta men driver dig själv tillbaka till ingenting. Du utökar din medvetenhet, din tanke i ett oändligt fält av medvetande och energi. Varje gång du gör så, överlämnar du dig till möjligheterna.

Om du övar varje dag och härdar kropp och sinne, frigör du energi. Du övar på att vara närvarande i ögonblicket. Så småningom kommer du att lyckas och bli bra på att meditera. Du kan lära dig styra när du ska vara närvarande. Det blir en färdighet.

Men om du tänker på allt du måste göra samtidigt som du mediterar, då kan du lika gärna öppna ögonen. Om du däremot insisterar på att det nuvarande ögonblicket, kommer du – genom träning – att märka skillnaden.

Lycka till!

Monica