Böcker, Bokrecension, Skriva

Det är insidan som räknas … av Emma Hamberg – recension

Det är insidan som räknas … av Emma Hamberg – recension

Format: Inbunden

Antal sidor: 111

Utgivningsdatum: 2007

Förlag: Semic

ISBN: 9789155235741

Recensionsex: Nej

 

Typ av bok: Humor-bok med teckningar av Emma Hamberg.

Baksidestexten – tagen från nätet

Vart tog brösten vägen? Var gömmer sig alla de där roliga utekvällarna med tjejerna? Sexet – var är det någonstans? Ibland känns livet lite tomt! Men jag har i alla fall en tvättkorg full med osorterade strumpor! Det gäller att se positivt på livet – tjoho! Det här är en hejdlöst rolig bok om: Jämlikhet (jag sköter allt, han fixar med bilen), raggning (jag sprider mitt visitkort som löv om hösten), att det är insidan som gäller (shit, då är det verkligen kört), kroppen (jag bleker tänder, färgar ögonbryn och vaxar bikinilinjen – allt för att se naturlig ut!) och riktiga vänner (såna som kan sprida ditt visitkort vidare när du själv gett upp och gått hem).” 

Mest positivt

Att Emma själv tecknat de putslustiga dialogerna.

Minst positivt

Tyvärr hade jag för stor förväntan när jag fann denna bok i mina gömmor, baserat på nedanstående oförglömliga roman. Den här var inte speciellt rolig. Men några skratt förekom.

Recension avseende andra böcker av Emma Hamberg

Här kan du se recensionen för en av mina favoritromaner:

  • Je m’appelle Agneta (5 av 5 pennor)
    En helt oförglömlig bok, framför allt baserad på de unika karaktärerna som stannar kvar i sinnet år för år.

Några valda texter ur boken

Som jag brukar, för att du ska få en uppfattning om författarrösten, delar jag en utvald text utan att avslöja något viktigt. Jag har tagit mig friheten att använda talstreck vid dialoger eftersom jag citerar texten.

Sidan 54

”Det finns kvinnor: Ganska många faktiskt. Väldigt, väldigt många. Nästan alla om jag verkligen tänker efter.
Det finns kvinnor som klagar. Klagar över att de sliter hela tiden. De bara jobbar eller snyter ungar hela dagarna. Aldrig någon egen fritid, aldrig någon avlastning. Voj, voj. Ska sonen gå på kalas, ja då är det hon som får fixa present, ta på kalaskläderna, skjutsa till partaj och sedan socialisera sig med de andra kalasföräldrarna. Ska det gås upp på morgonen så är det hon som får klä på barnen, fixa fiberfrukost och komma i tid. För att inte tala om hur det är när det vankas friluftsdag med matsäck. Oj, oj då får det slitas och stekas pannkakor fem minuter innan ungarna ska stå vid bussen. Och mannen diskar sällan och om han väl gör det så blir det fel och hon får göra om det. Skura toalettringen kan han inte heller.”
 

Summering

En humoristisk bok som jag ger 2 av 5 pennor. Lättläst! Korta små inlägg och många tecknade bilder. Passar som toalett-lektyr – ifall du önskar sådan.

Vid pennan

Monica