Recept

Torsk med rödbetor och purjolök

Torsk med rödbetor och purjolök

Idag bjuder jag på en underbar fiskrätt, nämligen torsk med rödbetor. För dig som är viktväktare är det endast 4 points. Grunden till receptet är ett viktväktar-recept som jag sedan modellerat och gjort om till mitt eget.

4 VV-poäng per person

 

Ingredienser för 4 personer

Rödbetor, färska 4st                                              0

Torsk 600g, 4 bitar à 150 g torskrygg                 0

Margarin flytande 80% 1msk                               4

Liten bit purjolök                                                   0

Dill 1msk                                                                  0

Potatis 500g                                                            10

Mjölk 0,5% max ½ dl eller lite matolja               1

Instruktioner

Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min.
Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalet. (Jag köpte färdigkokta på ICA.)
Skär rödbetorna i mindre klyftor.

Strimla purjolöken och hacka dillen.

Dela potatisen i mindre bitar och koka.
Häll av vattnet och stompa potatisen med lite mjölk eller matolja.
Krydda med salt och peppar.

Stek fisken i margarin ca 3 min per sida.
Lägg rödbetor och dill i pannan och låt allt bli varmt.
Dekorera med purjolöken (som jag inte stekt) och servera fisken med stompade potatisar och med rödbetsblandningen på toppen.

Supergott!

Smaklig måltid!

Monica