Torsk med rödbetor och purjolök
Torsk med rödbetor och purjolök
Idag bjuder jag på en underbar fiskrätt, nämligen torsk med rödbetor. För dig som är viktväktare är det endast 4 points. Grunden till receptet är ett viktväktar-recept som jag sedan modellerat och gjort om till mitt eget.
4 VV-poäng per person
Ingredienser för 4 personer
Rödbetor, färska 4st 0
Torsk 600g, 4 bitar à 150 g torskrygg 0
Margarin flytande 80% 1msk 4
Liten bit purjolök 0
Dill 1msk 0
Potatis 500g 10
Mjölk 0,5% max ½ dl eller lite matolja 1
Instruktioner
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten ca 20 min.
Spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalet. (Jag köpte färdigkokta på ICA.)
Skär rödbetorna i mindre klyftor.
Strimla purjolöken och hacka dillen.
Dela potatisen i mindre bitar och koka.
Häll av vattnet och stompa potatisen med lite mjölk eller matolja.
Krydda med salt och peppar.
Stek fisken i margarin ca 3 min per sida.
Lägg rödbetor och dill i pannan och låt allt bli varmt.
Dekorera med purjolöken (som jag inte stekt) och servera fisken med stompade potatisar och med rödbetsblandningen på toppen.
Supergott!
Smaklig måltid!
Monica