Kalasfärs i mikrovågsugn
Kalasfärs i mikrovågsugn
Detta är en återkommande favorit som gärna kan kryddas mer. En fantastiskt enkel rätt som endast tar totalt 10 minuter ifall du har färdigkokt ris.
4 portioner
- Färdigkokt ris
- 400 g blandfärs
- 1 tsk salt
- 2 krm vit- eller svartpeppar
- 2 ägg
- 1 msk majsenamjöl
- 1-2 msk senap
- 1 dl mjölk
- 1 msk kinesisk soya
- 2 dl strimlad purjolök
- 2 dl riven ost
Gör så här:
- Lägg färsen i en bunke och blanda med salt, peppar, ägg, majsenamjöl och senap. (Gillar du kryddor så ta fler och mer – gärna vitlök)
- Rör ner mjölk och soya
- Arbeta färsen tills den är smidig
- Varva färs, kokt ris och purjolök i en rund glasform (börja med hälften av färsen, sen riset, en purjolöken och överst andra halvan av färsen)
- Värm på full effekt 8 minuter i mikron (om den inte går runt, vrid efter halva tiden)
- Låt den vila 1 minut
- Strö över osten
- Värm på full effekt 2 minuter eller tills färsen är genomstekt och osten nedsmält (tiden beror på formen)
- Garnera färsen med skivade tomater
Smaklig måltid!
Monica