Recept

Kalasfärs i mikrovågsugn

Kalasfärs i mikrovågsugn

Detta är en återkommande favorit som gärna kan kryddas mer. En fantastiskt enkel rätt som endast tar totalt 10 minuter ifall du har färdigkokt ris.

4 portioner

  • Färdigkokt ris
  • 400 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
  • 2 ägg
  • 1 msk majsenamjöl
  • 1-2 msk senap
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 dl strimlad purjolök
  • 2 dl riven ost

Gör så här:

  1. Lägg färsen i en bunke och blanda med salt, peppar, ägg, majsenamjöl och senap. (Gillar du kryddor så ta fler och mer – gärna vitlök)
  2. Rör ner mjölk och soya
  3. Arbeta färsen tills den är smidig
  4. Varva färs, kokt ris och purjolök i en rund glasform (börja med hälften av färsen, sen riset, en purjolöken och överst andra halvan av färsen)
  5. Värm på full effekt 8 minuter i mikron (om den inte går runt, vrid efter halva tiden)
  6. Låt den vila 1 minut
  7. Strö över osten
  8. Värm på full effekt 2 minuter eller tills färsen är genomstekt och osten nedsmält (tiden beror på formen)
  9. Garnera färsen med skivade tomater

 

Smaklig måltid!

Monica