Recept

Kyckling i ugn med soltorkade tomater

Kyckling i ugn med soltorkade tomater

Hittade på nätet detta recept som jag sedan anpassade till mitt eget. Himla gott och lättlagat.

Ingredienser 3 portioner

  • 3 st kycklingbröstfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk torkade italienska örter (oregano, timjan, basilika)
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1/2 röd paprika, tärnad
  • 5-10 finhackade soltorkade tomater
  • 1 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • salt och nymald svartpeppar
  • riven morot serveras till
  • ris

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 190°C.
    2. Skär kycklingbröstfiléerna i mindre bitar.
    3. Krydda dem med salt, peppar och torkade italienska örter.
    4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen tills den fått en gyllenbrun färg på båda sidor, cirka 3-4 minuter per sida. Lägg den stekta kycklingen i en ugnsfast form.
    5. Fräs lök och vitlök tills de är genomskinliga.
    6. Rör ner de soltorkade tomaterna och grädden. Krydda eventuellt med mer salt och peppar. Låt sjuda i ungefär 5 minuter, tills såsen börjat tjockna något.
    7. Häll grönsaks- och tomatgräddsåsen över kycklingen i formen och rör ner den rivna parmesanosten.
    8. Sätt in formen i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter.
    9. Garnera med hackad röd paprika.
    10. Servera med ris och rivna morötter.

Smaklig måltid!

Monica