Kyckling i ugn med soltorkade tomater
Kyckling i ugn med soltorkade tomater
Hittade på nätet detta recept som jag sedan anpassade till mitt eget. Himla gott och lättlagat.
Ingredienser 3 portioner
- 3 st kycklingbröstfiléer
- 3 msk olivolja
- 1 tsk torkade italienska örter (oregano, timjan, basilika)
- 1 lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1/2 röd paprika, tärnad
- 5-10 finhackade soltorkade tomater
- 1 dl kaffegrädde
- 1/2 dl riven parmesanost
- salt och nymald svartpeppar
- riven morot serveras till
- ris
Gör så här
-
- Sätt ugnen på 190°C.
- Skär kycklingbröstfiléerna i mindre bitar.
- Krydda dem med salt, peppar och torkade italienska örter.
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek kycklingen tills den fått en gyllenbrun färg på båda sidor, cirka 3-4 minuter per sida. Lägg den stekta kycklingen i en ugnsfast form.
- Fräs lök och vitlök tills de är genomskinliga.
- Rör ner de soltorkade tomaterna och grädden. Krydda eventuellt med mer salt och peppar. Låt sjuda i ungefär 5 minuter, tills såsen börjat tjockna något.
- Häll grönsaks- och tomatgräddsåsen över kycklingen i formen och rör ner den rivna parmesanosten.
- Sätt in formen i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter.
- Garnera med hackad röd paprika.
- Servera med ris och rivna morötter.
Smaklig måltid!
Monica