Kyckling i ugn (med curry och vitlök)
Kyckling i ugn (med curry och vitlök)
Lättlagad i ugn. Älskar snabba rätter. Tyvärr skar den sig eftersom jag använder laktosfri grädde.
Jag lagade sex portioner så att den räckte i två dagar. Mycket god!
Ingredienser
Antal portioner: 6
600 g kycklingbröstfilé |
5 dl matlagningsgrädde |
3 dl vatten |
1 st kycklingbuljongtärning |
2 msk maizena |
Vitpeppar |
4 st vitlökar pressade
2 msk curry |
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 °C.
- Blanda ihop grädde, vatten, buljong, majsstärkelse, vitpeppar och vitlök samt curry i en skål.
- Skär kycklingfiléerna i småbitar (strimlor) och lägg dem i en ugnsform. Häll över gräddsåsen.
- Laga kycklingen i ugnen i 20-25 minuter.
- Kontrollera noga att kycklingen är genomstekt genom att skära i den tjockaste delen av filén.
- Servera med ris och njut!
Smaklig måltid!
Monica